I fjor høst bestemte Aller Media seg for å spisse eventsatsingen i Aller Live inn mot sceneproduksjoner. Det betød at KK Mila og Spis og drikk-festivalen ikke lenger var et satsingsområde for mediehuset, og september 2019 var siste gang KK Mila gikk av stabelen under Aller Medias regi. Tidligere kommersielt ansvarlig i Aller Live, Torhild Viken,  tok med seg rettighetene til KK Mila som hun skulle drifte i det nye selskapet Ona Live.

Alt lå klart til et solid oppstartsår for Ona Live med 30.000 personer fordelt på arrangementer som KK Mila, Norgesmila og Ett glass. 

- 2020 så kjempebra ut. Vi hadde rekordpåmeldinger til KK Mila og hele sprit- og vinbransjen var superinteressert i å delta på de festivalene vi skulle kjøre. Så stoppet alt, sier Viken.

Saster på digitale løp
Nå anslår hun at de sitter med en femtedel av omsetningen de hadde budsjettert med, takket være digitale arrangementer.

- Vi hadde noen uker hvor vi, som de fleste andre, ble sittende relativt paralyserte, men så begynte ideene om nye arrangementer å materialisere seg. 

Det siste året har Ona Live samlet over 10.000 deltakere på sine virtuelle løp ned KK Mil tog Norgesmila. Sistnevnte samlet 2000 damer, menn og barn i oktober. Halvparten av deltakerne på KK Mila sine virtuelle løp har vært helt nye deltakere, noe som viser potensialet som ligger i merkevaren, mener Viken.

Nå planlegger Ona Live ti nye løp og flere vin- og brennevinsfestivaler det neste året.

- Vi tror at vi alle kommer til å holde ut de strenge tiltakene vi må ha under pandemien, om vi greier å gi folk opplevelser de kan delta på sammen og dele, i trygge omgivelser. 

Planlegger å samle 2400 deltakere
Selskapet teller nå tre ansatte, inkludert Liv Runge og Ingrid Fuglår som leder kommersielle samarbeid og kommunikasjon.

Om en drøy uke var planen deres å samle 2400 mennesker til en smittevernstilpasset vin- og brennevinfestival i Oslo Spektrum, men dette arrangementet er flyttet til januar som følge av de nye smitteverntiltakene i Oslo.

- Tror dere det blir mulig?

- Det mener vi skal være mulig, gitt at vi gjør den felles dugnaden og holder oss hjemme i noen uker for å få ned et berømte r-tallet. Men vi har allerede reservert ny dato i mars hvis ikke det kunne gå, sier Viken.

- Hvordan tør dere å samle så mange folk i Oslo Spektrum i disse tider?

- Vi har tilpasset alt, og selv med de innstrammingene som kom før forbudet mot arrangementer i Oslo kommune for en uke siden, hadde vi strengere regler for smittevern på vårt arrangement. Men å arrangere arrangementer med «store» folkemengder i dag, er et godt samarbeid mellom arrangør og de besøkende. Det hjelper ikke at vi som arrangør gjør alle tilpasninger, om de besøkende bryter alle smittevernsregler.

- Ingen likviditetsfest
Hvordan bunnlinjen blir i 2020, er avhengig av hvilke støtteordninger selskapet kommer inn under, forteller Viken.

- Vi spiser opp det som finnes av egenkapital og penger på konto. Det er ingen likviditetsfest å gjennomføre virtuelle løp, erkjenner hun.

- Inntekten og fortjenesten på våre virtuelle arrangementer er en brøkdel av det vi ville hatt på de fysiske arrangementene.