Se etter kvalitet når du velger influencer for din neste kampanje! Vi vet at markedsføring gjennom influencere øker i omfang, og det er mindre skepsis blant markedsførere som kjøper disse tjenestene. Det er kanskje ikke rart. Hele 61 prosent av markedsførere synes det er vanskelig å velge ut influencere til kampanjearbeid.

Vi deler noen tips til deg nederst i denne kommentaren, men først vil vi gjerne ta opp et tema. Det handler om kvantitet og kvalitet i målgruppen hos influenceren du velger.

En influencer med 10.000 følgere garanterer nødvendigvis ikke suksess. Velger du en influencer med 2.000 følgere er du heller ikke garantert noe som helst. Men en influenser med 1.000 følgere vil mest sannsynlig få et engasjement på innholdet sitt som er 85 prosent større sammenlignet med en influencer som har 100.000 følgere. Jo flere følgere, jo mer vil engasjementet i innholdet synke.

Visste du at en følger-målgruppe som består av folk som kun befinner seg i Norge ikke er garanti for hvem som ser innholdet når det er publisert? Mest sannsynlig ville du nådd en stor gruppe nordmenn. Men du kan også nå utenfor Norge.

Det er en kjent sak at bruk av mengdevis av emneknagger sprer innholdet vi lager. «Se her», sier vi. «80 prosent av de som så innholdet vi gjorde sammen, er ikke følgere av meg. Dette er kjempemange!». Resultatet viser gjerne en rekkevidde på 20.000 mennesker på kun én post. Kanskje mer også. Statistikken som blir levert etter produksjon og publisering er fakta. Den inneholder ikke feil. Rekkevidden var stor, men hva skjedde med salget? Ble det en suksess?

Sitter du igjen med et ja, kan vi bare gratulere. Du har mest sannsynlig valgt samarbeid av kvalitet. Sitter du igjen med et nei, kan det skyldes valg av feil influenser.

Hvorfor kan stor rekkevidde gå galt? Her spiller flere faktorer inn. Bruk av utenlandske emneknagger ved promotering av et produkt som kun selges i Norge, er bortkastet bruk av ressurser. Hvorfor skal du da bli fornøyd med å nå mange nye brukere, som ikke er en del av følgerne til influenceren du valgte? Vil du ikke nå dem som du allerede vet er en følger? I rapportinnsikten du får etter et innlegg er publisert, kan du altså ikke få vite hvor i verden seeren befinner seg.

En annen utfordring i Instagram-verden er kjøpt engasjement. Vi snakker ikke om kjøpte følgere, men kjøpte likerklikk. Dette øker engasjementet, som igjen blir imponerende for annonsøren, men fører det til økt salg? Hvordan kan vi avdekke kjøpt engasjement? Dette krever forarbeid. Hvis du ønsker å bruke en eller flere influencere i markedsføringen din, anbefaler vi at du følger dem en liten stund. Hvor fort går det fra 0-300 likerklikk på et innlegg? Hvem er det som liker? Får de kommentarer på innleggene sine? Har de en dialog med følgerne? Trykk deg inn og se. Det krever litt av deg, samtidig hjelper det deg å bli bedre kjent med influenceren og hvordan han eller hun jobber.

Én av årsakene til at vi sier dette, er fordi influencermarkedet er i vekst, og spesielt gruppen med såkalte mikroinfluenserne øker . Mikroinfluencere kan ha alt fra 1.000 til 10.000 følgere, og de lager reklame for målgruppen sin. Dette er påvirkere som er mindre kjente og ofte har færre følgere enn en de store navnene. Til gjengjeld har de følgere som relaterer seg til påvirkeren.

Det er flere som står på tilbudslinjen for et samarbeid med en merkevare. De tilbyr innhold av kvalitet og verdi. For merkevarene er det enda mer viktig å se forskjell på godt og dårlig innhold.

Ikke la deg blende av høye følgertall. La deg heller fascinere at påvirkningskraften en influenser har innenfor sin rekkevidde! Bruk den korrekt, ved hjelp av erfaringen en influenser har.

Tips til hva du bør se etter hos en god mikroinfluencer:

Kreativitet. En god mikroinfluencer lager innhold som engasjerer publikummet sitt, også når det godt merket som reklame. Antall følgere og engasjement henger sammen.

Gratis verktøy: Bruk gjerne et gratis verktøy, som ninjalitics.com, som kan gi deg en pekepinn på om engasjementet er bra eller dårlig ut fra antall følgere.

Engasjement. Dersom influenceren svarer på kommentarer, øker sannsynligheten for at han eller hun har en god tone med følgerne sine. Det er viktig er det at mikroinfluenceren ivaretar følgerne sine.