Et innlegg hurtigmat-giganten Burger King delte på Twitter i går kveld, har vekket internasjonal oppmerksomhet. I tweeten ber de følgerne sine handle hos konkurrentene, for å støtte en bransje som er hardt rammet av koronakrisen.

Nå har flyeselskapet Widerøe tydelig latt seg inspirere av Burger Kings Twitter-innlegg. I et innlegg på sin Facebook-side, ber de følgerne sine om å reise med Norwegian. 

- Nei, vi har ikke blitt hacket. Dette mener vi faktisk, skriver Widerøe under bildet de deler i innlegget.

Se Widerøes innlegg nederst i saken. 

- Vi har en hel bransje som er i knestående - ikke bare flybransjen, men hele reiselivbransjen. Det er en tid for å være konkurrenter, og en tid for å stå sammen. Dette handler om at vi har en hel bransje som holder på å dø. Så derfor mener vi oppriktig at det er hyggelig hvis folk vil reise med oss, men at det hyggeligste og viktigste er at folk ikke slutter å bruke servicenæringen, fordi tusenvis av arbeidsplasser står i spill, sier Silje Brannvold, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Widerøe til Kampanje. 

Hun sier at ideen om å la seg inspirere av Burger King skjedde spontant, og at de ikke har samarbeidet med noe reklame- eller PR-byrå om innlegget.

- De er jo også en del av denne bransjen, de som lager mat og server folk. I og med at vi er såpass forskjellige fra Burger King, så lot vi oss inspirere av dem, sier hun.

- Dere oppfordrer folk til å booke reiser i dette innlegget. Hvordan er det forenelig med at vi oppfordres til å reise mindre av myndighetene?  

- Vi oppfordrer folk til å planlegge ferier fremover i tid. Vi har det sånn at hvis du bestiller billett nå, så får du endret billett gebyrfritt. Vi annerkjenner at det er usikre tider. Skulle det vise seg at kunden er nødt til å avlyse fordi man må slå ned på oppblomstringen, så skal de få endret billeten. Det viktige er at vi ikke slutter å drømme, og ikke slutter å reise, sier Brannvold. 

Lar seg inspirere:

Flyselskapet har latt seg inspirere av et Burger King-innlegg som gikk viralt i går kveld. Foto: Skjermdump