TV 2s kjendistunge dansekonkurranse «Skal vi danse» trekkes frem av konsernsjefen i det svenske selskapet Lyko som viktig for veksten på det norske markedet. Selskapet selger hår- og skjønnhetsprodukter for over 1,5 milliarder på årsbasis og tredjekvartalstallene viser at selskapets omsetning skyter fart i Norge.

Etter årets ni første måneder steg omsetningen 172 millioner kroner, en vekst på 289 prosent. Det til tross for at Lyko-butikken i Oslo City var stengt i våres.

- Veksten i Norge skyldes en kombinasjon av at vi har blitt mer synlige , og at vi rir på bølgen med overgang fra fysiske butikker til netthandel, sier administrerende direktør Rickard Lyko til Finansavisen.

I tillegg har Lyko-konsernet, som ble etablert som en herrefrisør tilbake på 1950-tallet, satset mer og mer på markedsføring i Norge. Veksten innenfor netthandel økte med 70 prosent bare i tredje kvartal alene.

- Det har også hatt innvirkning at vi i år har satset tungt på markedsføring. I Norge har vi satset både på TV- og utendørsreklame. I tillegg er vi partner i TV-programmet «Skal vi danse», sier Lyko.

Lyko-konsernet har også ansatt en norsk markedssjef i løpet av høsten, kommer det frem i kvartalsrapporten. 

Vokser i Norge:

Svenske Lyko-konsernet har i løpet av året økt sin omsetning med nesten 300 prosent på salg av hår- og skjønnhetsprodukter. - I år har vi satset tungt på markedsføring i Norge, sier Lyko-sjefen.