Den pensjonerte TV 2-profilen Davy Wathne (70) tar steget inn i spillselskap-bransjen. Den kjente sportskommentatoren og svært aktive Twitter-brukeren avviser bestemt at han lar seg kjøpe.

- Jeg går ikke på akkord med noe. Jeg er den jeg er, jeg står for det jeg står or og jeg har ingen anfektelser. Dette er meg. Dette er ikke «Davy skal lære», «Davy er korrupt» eller «Davy lar seg kjøp». Det har ingenting med det å gjøre. Davy skal jobbe med det Davy har som lidenskap og hobby, og som han synes er uproblematisk, sier Wathne til VG.

Wathne sluttet i TV 2 i 2017 etter anklager og varsler om Wathnes oppførsel i kanalen som den gangen stod midt oppi en . Selv mente Wathne at det handlet om hans «tøffe språkbruk og sjargong.»

Les også: Davy Wathne går av etter anklager om trakasserende atferd

Lotteritilsynet er ikke spesielt imponert over den nye jobben til Wathne og benytter anledningen til å komme med en klar advarsel til den tidligere TV 2-programlederen. 

- Når Davy Wathne blir ambassadør for et spillselskap, er det viktig at han er bevisst på at det er fort gjort å krysse grenser til ulovlig markedsføring. Du har ytringsfrihet til å være en aktør i debatten, men blir du koblet for tett til å drive aktiv markedsføring av tilbud som ikke er lovlig å tilby i Norge, så er det ulovlig markedsføring, sier direktør Atle Hamar.