Kommunikasjonssjef i Vy-gruppen, Åge-Christoffer Lundeby, kan bekrefte at transportselskapet slipper å møte i retten mandag førstkommende.

- Vi skrev sent i går kveld under en avtale med Leve Hytter som betyr at vi er enige om at vi ikke trenger og møtes i retten på mandag. Det er vi selvfølgelig glade for begge to, fordi det gjør at vi kan gå tilbake å produsere gode hytter og transporttjenester, sier Lundeby til Kampanje.

Bakgrunnen for forliket er en strid med hytteprodusenten Leve Hytter i Gudbrandsdalen, som siden 2017 har hatt patent på varemerket Vy for hyttene sine.

- Kan du si noe om innholdet i forliket?

- Vi er i utgangspunktet enige om ikke å gå inn på det, sier Lundeby.

Medeier i Leve Hytter, Stein Plukkerud, sier følgende:

- Jeg har ingen kommentar til saken utover at nå ser vi fremover og VY hytta selger meget godt om dagen, sier han til Kampanje.

- Absolutt verdt prisen
Da NSB 12. mars i fjor offentliggjorde at de skulle skifte navn til Vy, hadde de ennå ikke kommet til enighet med hytteprodusenten om bruk av Vy-navnet. Dermed skulle partene møtes i retten etter som hytteprodusenten bak Vy-hytta mente togselskapet hadde tatt fra dem merkevarenavnet.  

- Ble det dyrt?

- Det var absolutt verdt prisen og vi har jo hele tiden sagt at vi har vårt på det tørre og gjort alt i rett rekkefølge. Vi registrerte merkevaren og vi registrerte de kategoriene vi ville ha og ventet i det som omtales som karenstiden før vi lanserte vårt merkenavn. Også er det sånn at merkevarer kan leve side om side med samme navn forutsatt at det ikke er fare for sammenblanding, men hytter og buss og tog er det ikke så mange som blander sammen, sier Lundeby.

Samtidig sier kommunikasjonssjefen i Vy at det som et resultat av forliket også foreligger en avtale om at Vy-gruppen overtar rettighetene til å bruke Vy-navnet i kategoriene «overnatting» og «booking av overnatting.»

- Leve Hytter overdrar disse kategoriene, og det er det vi betaler for, sier Lundeby.

Lanserte Vy for halvannet år siden
Det er ikke første gang togselskapet er i en krangel om bruken av Vy-navnet. For da tidligere NSB lanserte sin nye merkevare lot ikke reaksjonene vente på seg. Kommunikasjonsbyrået Vy Communication saksøkte NSB for 14 millioner kroner, men gikk med på et forlik på én million kroner i erstatning dagen før rettssaken skulle starte.

- Er dere ferdige med navnestridene nå?  

- Dette er den siste vi vet om i hvert fall og det er vi glade for. Lørdag er det halvannet år siden vi lanserte Vy-merkevaren og vi rakk den fristen med et par dager. Det er fint å være ferdige med disse uenighetene og det skal bli godt å konsentrere oss om det vi skal gjøre, sier han.

Les også: Reklamebyrå saksøker Vy

Også Buchardt-familiens hotellprosjekt Vy Hemsedal inngikk en avtale om å bytte navn, ifølge TV 2.no.