I forrige uke åpnet endelig det nye Jordan Amfi, tre år etter at arbeidet med å rive det gamle startet. For å annonsere åpningen har markedsføringsbyrået Creuna laget en film i samarbeid med Oslo Kommune. Byrådsleder Raymond Johansen har filmens hovedrolle, hvor vi ser han i en litt mindre streng kontekst enn den vi er vant til å se han i om dagen. Han viser frem sine ferdigheter på skøyter i den nye ishallen.

- Det er ikke alle hovedsteder som har en sjef som er så god på skøyter, sier Petter Andersen, tekstforfatter i Creuna.

Andersen forteller at de tenkte det var en gøyal idé å la Johansen kutte snoren og erklære nye Jordal Amfi for åpnet, men innrømmer at han var usikker på om han var en god skøyter. Derfor helgarderte produksjonen seg med stand-in fra Vålerenga sitt A-lag.

- Det var for det meste byrådslederen som briljerte på den nylagte isen, sier Andersen til Kampanje.

Større og mer høytidelig seremoni
I utgangspunktet skulle Oslo kommune, ved Kultur- og idrettsbygg, ha en større og mer høytidelig åpningsseremoni. Der skulle Johansen tale til de fremmøtte, men på grunn av dagens forhold med strenge smittevernstiltak ble det bestemt å heller lage en film for å feire og få oppmerksomhet rundt åpningen.

Andersen forteller at byrådslederen velvillig stilte opp i filmen.

- Men han er en travel mann så opptaket ble gjort på en effektiv måte med alle smitteverntiltak i fokus. Etter noen runder på isen, og en kjapp filmsession sammen med de andre byrådene og representanter fra VIF Hockey, var han på vei til nye møter, legger Andersen til.

Filmen er produsert inhouse i Creuna, med kreativt team bestående av Petter Andersen og Anders Asheim. Pål Jespersen har stått for regi og du kan se filmen her.