Produksjonsselskapet Fenomen har i et års tid operert under radaren som et managementet for flere profiler. Nå er de klare for å gå ut med nyheten bredt og deres nye profilbyrå Fenomen Folk har allerede samlet et dusin profiler.

- Vi har latt det gro litt, før vi ville offentliggjøre det. Vi går ikke knallhardt ut før vi har noen resultater å vise til og det har vi nå, sier daglig leder i Fenomen, Tom Marius Kittilsen, til Kampanje.

I spissen for det nye profilbyrået står programleder Niklas Baarli, som denne høsten blir å se som ny co-programleder i «God Kveld Norge».  

- For meg er jo dette et ytterst egoistisk prosjekt. Jeg trengte et management, og da jeg var arbeidsledig trengte jeg en jobb. Det er fint å ha noe å gå til om morran, som mutter’n sier, sier Baarli som blir partner i selskapet.  

TV-stjerner, skilegender og forfattere

Fenomen Folk har allerede fått med seg den gamle «P3morgen»-trioen Ronny Brede Aase, Silje Nordnes og Markus Neby, forfatter Sofie Frøysaa og skilegenden Thomas Alsgaard.

- Vi er veldig stolte av gjengen vi samarbeider med. Samtlige er håndplukket ut ifra en visjon om at dette er folk vi liker skikkelig godt og har stor tro på, og derfor ønsker å samarbeide med, sier Kittilsen.

- Har dere funnet profilene dere skal ha med eller er dette bare starten?

- Vi har hatt en god prosess så langt med en organisk vekst. Vi vil operere på tilsvarende måte videre. Vi har ikke noe mål om å bli enormt store, det viktigste er at vi har det fint med de vi samarbeider med, sier Kittilsen.

Også standupkomiker Martin Lepperød, radioprofil Michael Andreassen og Viasat-programleder Daniel Høglund er med i stallen.

- Reklamemarkedet har stagnert noe 

Kittilsen sier deres nye managementet-profil er en strategisk satsing.

- Vi ser at reklamemarkedet, som har vært en av tre ben for oss lenge, har stagnert noe etter at flere av reklamebyråene startet med in house-produksjonsmiljøer. Derfor har vi rigget oss for en ny hverdag, sier Kittilsen.

Fenomen hentet Kamilla Moe fra stillingen som prosjektleder i NRK P3 i vår for å lede den nye satsingen. Moe er ansatt som agent og produsent i managementet. 

- Kamilla ble vi godt kjent med når vi produserte P3Morgens avslutningsturné i fjor. Når vi så var på jakt etter noen med kompetanse på profilbygging, og hun har journalistutdanning i bunn og kan prosjektledelse, er det en perfekt match, sier Kittilsen. 

Leder satsingen:

Agent og produsent Kamilla Moe i Fenomen Folk. Foto: Max Emanuelson