Human-Etisk Forbund har gått sammen med reklamebyrået Something Good for å utvikle kampanjen «Hat er sterkt, men kjærlighet er sterkere». Den kommer som en respons på at 22 år gamle Edvin Eriksen nylig ble slått ned på bussen på grunn av sin legning. Voldsepisoden er blant annet blitt omtalt av Dagbladet.

Motivet av Eriksen, blodig og forslått, er gjenskapt av kunstner Børge Bredenbekk og står helt sentralt i kampanjen.

- Dette er et hjerteskjærende eksempel på hatkriminalitet som vi faktisk opplever i vår egen hovedstad. Og det er dessverre ikke unikt. Slikt skjer mange steder i Norge; politiet melder om økning i anmeldt hatkriminalitet og at én av fem tilfeller handler om offerets legning. Vi ønsker å si tydelig ifra om hva vi mener om denne type holdninger, som bryter med de humanistiske verdiene vi står for, sier kommunikasjonssjef i Human-Etisk Forbund, Marit Øimoen.

Kampanjen ble lansert i Oslo mandag, og det var også i Oslo at hendelsen fant sted. 

- Motivet av Edvin er nærmest ikonisk i seg selv. Gjennom kunstner Bredenbekks illustrasjon, forsterkes uttrykket. Satt sammen med Edvins sitat «Hat er sterkt, men kjærlighet er sterkere», blir inntrykket kraftfullt og symbolsk, det fester seg og gir rom for ettertanke, sier kreativ leder i Something Good, Markus Lind.

Høstens kampanje fra Human-Etisk Forbund tar både for seg LHBT-personers og kvinners rettigheter. 

- Vi har fått med oss to kjente profiler som begge har et personlig engasjement for disse sakene. Den ene er Adam Schjølberg, som tidligere har delt sin personlige historie og opplevelse av det å være homofil. I kampanjefilmen laget i en gjenkjennelig sosiale medier-estetikk, forteller han om de internasjonale forholdene for homofile, opplyser kommunikasjonssjefen i Human-Etisk Forbund.

- Til å formidle budskapet om de alvorlige innstrammingene for kvinners rett til abort, er vi glade for å ha med oss influencer og samfunnsdebattant Kristin Gjelsvik. Dette er ikke en kamp som er ferdig vunnet og vi ser at i mange land skjer det nå kraftige innskjerpinger som tvinger kvinner til å ta ulovlige aborter. Populistiske og kristenkonservative politikere og ledere har slått seg sammen for «tradisjonelle familieverdier» og mot et liberalt og inkluderende samfunn. Det godtar vi ikke, avslutter Øimoen.

Klar beskjed:

- Vi ønsker å si tydelig ifra om hva vi mener om denne type holdninger, sier kommunikasjonssjef Marit Øimoen i Human-Etisk Forbund.