Andras Nyheim har de siste årene vært kommunikasjonsrådgiver og talsperson i DNB-konsernet. Han har også bakgrunn som journalist i Dagens Næringsliv, og som seniorrådgiver i First House.

- XXL er et eventyr av en gründerhistorie. Folkene i selskapet har fått til utrolige ting de siste 20 årene – og har vokst fra null til en omsetning på ni milliarder kroner. Jeg har hatt gleden av å følge selskapet som journalist og rådgiver og de siste årene fra banken. Nå ser jeg frem til å være med på å dele enda mer av kunnskapen og entusiasmen for sport og natur, sier Nyheim i en melding.

Tolle Grøterud, konsernleder for HR & Communications i XXL, sier i meldingen at de er veldig glade for å ha hanket inn Nyheim. 

- Han har solid erfaring både som journalist og sist som rådgiver i en av de ledende kommunikasjonsavdelingene i Norge. I tillegg har han et stort hjerte for sport. Nå får vi den kraften vi trenger på kommunikasjonssiden for å videreutvikle den sterke posisjonen vi har i sportsbransjen, sier Grøterud.

Startet som sportsjournalist
Nyheim startet karrieren som sportsjournalist i hjembyen sin Tromsø, og har også fulgt idrettsverdenen som journalist i VG.

I XXL vil han få ansvaret for både intern- og eksternkommunikasjonen i selskapet. 

- Veldig mange er opptatt av sport. Det er jo et unikt utgangspunkt for oss som jobber med kommunikasjon. Dette er en bransje som blir snakket om i lunsjen og på bussen. Bransjen er også i rivende utvikling, og XXL har lagt offensive planer for årene som kommer. Da er det desto viktigere å kommunisere godt, både internt og eksternt, sier Nyheim.

Han tiltrer i sin nye stilling senest ved årsskiftet.

Les også: XXL-topp slutter etter kort tid - går tilbake til Volvo