DNB har inngått en sponsoravtale for damelandslaget i fotball som strekker seg ut 2024. Det bekrefter partene i en pressemelding i dag.

- Vi er veldig glade for å få med DNB på laget! Fotball er Norges største kvinneidrett, og markedspotensialet er stort. Vi ser at den jobben som er lagt ned av landslagssjef Martin Sjögren og hans støtteapparat sammen med spillerne har blitt lagt godt merke til både på og utenfor banen. De har virkelig levd opp til slagordet «Sterkere sammen», sier NFFs elitedirektør Lise Klaveness i meldingen.

Ifølge meldingen går DNB inn som samarbeidspartner av kvinnelandslaget gjennom konseptet #huninvesterer, som ble lansert i 2019 for å belyse de store økonomiske forskjellene mellom kvinner og menn og bidra til økt økonomisk likestilling.

- DNB har siden i fjor høst jobbet med å tette de økonomiske forskjellene mellom kvinner og menn gjennom initiativet #huninvesterer. Dette engasjementet ønsker vi nå og overføre også til fotballen som Norges største idrett. Sammen med landslaget og NFF skal vi styrke satsingen på fotball og kvinner  nasjonalt og bidra til å jevne ut forskjellene som fortsatt er gjeldene, sier Aina Lemoen Lunde, markedsdirektør i DNB.

DNB vil ikke kommentere størrelsen på investeringen, men sponsorsjef Tina Wesselsen i DNB sier i meldingen at de vil lansere flere konsepter sammen med NFF.

- Kvinnefotballen er i drivende utvikling, og sammen med NFF skal vi lansere flere konsepter for å styrke satsningen ytterligere, i tråd med #huninvesterer der vi vil ha fokus på spillere i aldersgruppen 19-23 år i klubbhverdagen, og i samarbeid med sentrale landslagsspillere, i tillegg til fordeler til våre kundeprogrammer, sier hun.

Avtalen vil være DNBs største engasjement innen fotballen fremover og omtales av banken som en av deres viktigste sponsorater.

- Det er mange aktører der ute som viser stor interesse for norsk kvinnefotball. Vi ser at området får stadig større kommersiell interesse, og avtalen med DNB forsterker dette inntrykket.  Med denne avtalen blir DNB en svært viktig bidragsyter i arbeidet med å løfte kvinnesatsingen, sier NFFs markedsdirektør Runar Pahr Andresen.