Aftenpoddens USA-podkast fjernes nå fra Itunes og Spotify og vil kun tilbys på Aftenpostens nye podkastplattform, det melder avisen selv i en pressemelding.

- Dette er et forsøk som vi tror abonnentene vil sette pris på. Internasjonalt satser flere nå på eget innhold, og i tråd med Aftenpostens forretningsmodell er det naturlig at noe stoff går bare til abonnentene, sier Karoline Fossland, avdelingsleder for lyd i Aftenposten.

Podkasten kommer ut hver tirsdag og har i dag mellom 30 000 og 40 000 lyttere i uken. Nå vil den være tilgjengelig for abonnenter som bruker Iphone via den nye «Lytt»-seksjonen i Aftenpostens app. Alle abonnenter, uansett hvilken telefon de har, kan lytte på www.aftenpodden.no.

I podkasten tar Aftenpodden-programleder Lars Glomnes og USA-korrespondent Øystein Langberg for seg den siste ukens politiske hendelser fra USA. Også kommentator og eks-korrespondent Christina Pletten deltar ofte.

- Det amerikanske valget er blant årets største nyhetssaker, og det er viktig for oss å dekke det på ulike måter. Vi ser at podkastene våre treffer yngre lyttere og gjør stoffet tilgjengelig på en helt unik måte, sier Fossland.

- Det er allerede en voldsom interesse for dette valget, og i løpet av de neste ukene blir det bare mer spennende. Lars, Øystein og Christina hjelper lytterne med å forstå strømmen av nyheter som beveger seg i et vanvittig tempo, fortsetter avdelingslederen.

Selv om Aftenpoddens USA-utgave legges bak betalingsmur, vil den kommersielle hovedstrategien for podkast i Aftenposten fremdeles være annonser. 

- Vi vil jobbe aktivt med testing av podkast bak innlogging og betalingsmur for å lære mer om mulighetene i brukermarkedet, sier Fossland.