I oktober skulle Mediaforums høstkonferanse funnet sted for 41. gang, og der skulle også Medieprisen finne sted. Konferansen ble avlyst i juni, men det skal fortsatt deles ut priser til strategisk og kreativ bruk av media på én eller annen måte.

Den 10. august gikk fristen ut for å sende inn bidrag til konkurransen.¨

- Det har vært et spesielt år for mange, og det har helt klart vært knyttet en stor usikkerhet til hvor mange case vi ville få inn i år, sier daglig leder Anette Isachsen i Mediaforum.

- Vi turte å håpe på cirka halvparten i år, og det er gledelig å se at vi landet omtrent på halvparten av toppåret i fjor, og at bransjen svarer med at det er viktig å vise frem godt arbeid – om ikke enda viktigere i år, fortsetter hun.

Det skal deles ut priser i de fire kategoriene Mediestrategi, Mediekreativitet, Mediekanal og Mediekampanje.

Strategidirektør i Mediacom, Sten Bråthen, er jurygeneral og har fått med seg Sverre Vinje (Carat) til å lede Mediestrategi, Lena Sarset (Red Dentsu X) til å lege Mediekreativitet, Jo-Øystein Slinde (JCDecaux) til å lede Mediekanal og Håvar Sesseng (Starcom) til å lede Mediekampanje.

- Det har vært gøy å se at engasjementet er der. Det var det også blant jurymedlemmene da vi i år fikk rekordmange søkere. I år har vi utviklet en egen, enkel teknisk løsning som har fungert godt for innsendelse, og juryen er i gang med å vurdere arbeidene innenfor sine kategorier «as we speak». Det er hyggelig å se at det ble levert mange case i alle kategorier - spennende å se hvem som utmerker seg i år, sier Sten Bråthen.

Hvilke bidrag som når opp til shortlist vil offentliggjøres 1. september. Hvordan vinnerne vil offentliggjøres, er fortsatt usikkert.

- Sammen med faggruppen har vi hatt mye gøy «på blokka», og må innse at noe vil det være tid og rom for et annet år. Nå jobber vi i kulissene med gjennomføringen for i år og vil komme tilbake til hvordan vi vil markere konkurransen og hylle vinnerne, sier Isachsen.