Representanter fra regjeringen og Helsedirektoratet vil onsdag møte representanter fra kino og scenekunst for innspill til praktisering av én-metersregelen.

Spekter er av deltakerne på møtet og vil ta til orde for at avstandsgrensen revurderes, og at det samtidig vurderes om begrensningen på maks 200 publikummere kan endres.

– Det er verdt å merke seg at i Norge måles meteren fra skulder til skulder, mens den i Danmark måles fra nese til nese. Hadde man praktisert det samme i Norge som i Danmark, gitt at de ikke går på bekostning av smittevernet, ville det kunne gjøre det enklere å få til både økt belegg og økt aktivitet innen kultursektoren, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten.

Hun viser til at det allerede er foretatt en oppmykning av avstandsgrensene innen kollektivtransport, og at det nå igjen blir mulig å sitte skulder ved skulder på buss, tog, trikk og bane, og at det er logisk at dette også videreføres til konsert- og teatersaler.

Hun understreker at kulturlivet tar smittevernet på høyeste alvor, og at alle produksjoner og forestillinger er underlagt strenge smittevernregimer.

Kinobransjen har tidligere advart mot konsekvensene dersom ikke tolkningen av avstandskravet i kinosalene endres. Kravet gjør at kinoene må beregne to tomme seter mellom hver person.