Kampanje har tidligere skrevet om at tunge annonsører som Coca-Cola, Adidas og Wolkswagen holder tilbake alle sine annonser fra Facebook.

Ifølge The Wall Street Journal slutter nå andre gigantselskaper som Walt Disney, Starbucks og Ford Motor seg til protesten. 

Ifølge WSJ var Disney det selskapet som brukte flest annonsekroner hos det sosiale nettverket i det første halvåret i 2020. 

I en ny rapport utført av Media Matters heter det også at Walmart, Kellogg’s, McDonald’s og IKEA blant selskapene som i det stille begynte å holde tilbake annonser fra det sosiale nettverket i begynnelsen av juli. 

Det er amerikanske borgerrettighetsorganisasjoner som har satt i gang boikotten, etter åresvis av private samtaler mellom organisasjonene og nettgiganten, som de mener ikke gjør nok for å stoppe hatprat og spredning av feilinformasjon. 

Boikotten av Facebook skjer samtidig som #StopHateForProfit-kampanjen har vokst seg større på nettet. 

- Facebook bør forvente at annonsører fortsetter å distansere seg fra plattformen, så lenge de nektet å igangsette reell endring i respons til Stop Hate For Profit-kampanjen, skriver Media Matters.