- Vipps er virkelig en verdig vinner. Dette er innovasjon, teknologiutvikling og markedsføring hånd i hånd. Ikke bare har Vipps imponert her hjemme. Vipps er blitt en snakkis på internasjonalt nivå. Dette er norsk innovasjon og kommunikasjon på høyeste hylle, sier styreleder Eirik Norman Hansen i INMA om årets ærespris i regi av Gulltaggen og INMA.

Vipps, som med årene har blitt allmannseie, ble lansert av DNB i mai 2015 som en digital betalingstjeneste for smarttelefoner mellom privatpersoner. Siden 2017 har Vipps-tjenesten også blitt et frittstående selskap med over 100 banker på eiersiden. Selskapet har vokst seg til å romme over 250 ansatte og har hovedkontor i Oslo.

Markedsdirektør Hanne Norstrøm-Ness i Vipps sier at hun ble mildt sagt begeistret da hun fikk beskjed om at Vipps er mottager av årets ærespris. 

- Jeg fikk skikkelig ståpels og tårer i øynene da meldingen kom. Å bli tildelt ærespris er ikke noe man driver med så ofte, så her sto jubelen i taket, sier hun. 

Norstrøm-Ness sier året de har lagt bak seg har krevd at de gir ekstra gir. 

- 2019 er året vi virkelig tok posisjon på netthandel. Det er også året vi bestemte oss for å fjerne papirfakturaen og gjøre regningsbetaling befriende enkelt. Samtidig skulle vi bevare en sterk merkevareposisjon hos våre 3,7 millioner vippsere, og sørge for at det er enkelt å både gi og få penger for veldedige organisasjoner, idrettslag og frivillige. Da er det jo helt rått at markedet og bransjen gir oss ekstra store heiarop, sier hun.

Les også: Try til topps i Gulltaggen - se alle vinnerne her!

Vil gjøre papirfakturaen utrydningstruet  
På spørsmål om hva hun vil trekke frem fra markedsføringsarbeidet i fjor – og hva vi kan forvente oss i 2020 – trekker Norstrøm-Ness frem økt fokus på netthandel, mer fokus på veldedighet og donasjoner, samt fjerning av papirfakturaen. 

- Vi tenker rett og slett at det er på tide å gjøre papirfakturaen utrydningstruet. I løpet av åtte måneder digitaliserte vi 40 millioner papirfakturaer, og fikk over 1 millioner nordmenn til å betale regninger i Vipps hver eneste måned. Det er vi skikkelig stolte av, sier Norstrøm-Ness og fortsetter:

- Nå tenker vi rett og slett at det hadde vært rått hvis Norge ble det første landet i verden som fjerner papirfakturaen. Skal vi få til det må vi ha med oss både banker, fakturautstedere og partnere. Men ikke minst regningsbetalere i hele landet. 

Norstrøm-Ness kaller koronakrisen – og tiden vi nå er inne i – ekstraordinære tider. Vipps kundemasse er satt sammen på tvers av bransjer og forretningsområder, og markedsdirektøren sier de har jobbet med både innhold og produktutvidelser for å hjelpe bedrifter med digitale betalingsløsninger. 

- Gjennom koronakrisen har vi hatt stort kundetilfang, og opplever en kreativitet på kundesiden som vi sjeldent har sett maken til. Dette vekker en nysgjerrighet og engasjement internt hos oss som jeg blir svært imponert over, sier hun og fortsetter:

- Det er nettopp dette som er vår styrke - at vi har med oss folk som både vil og kan. Fremover skal vi fortsette å skape en arbeidsplass som folk gleder seg til å komme tilbake til etter en ferie. Vi er nemlig helt overbevist om at sterke merkevarer og tydelige posisjoner bygges når du har de beste og mest engasjerte folka på jobb.

Les også: Norstrøm-Ness fra Vipps er annonsør-favoritt og årets foredragsholder

Juryen: - Har endret bransjen
I begrunnelsen for Gulltaggens ærespris 2020, skriver juryen at årets pris går til «en aktør som ikke bare har endret og heldigitalisert en hel bransje, men også endret folks vaner».

- Siden lanseringen i 2015 har årets vinner markert seg som en ekstremt god markedsfører og merkevarebygger, og de har blitt en så naturlig del av vår hverdag at vi har tatt dem med inn i dagligtalen. Aldri før har vi sett en norsk tjeneste som har blitt tatt i bruk av så mange så fort og blitt noe vi knapt kan klare oss uten hverken som kunde eller bedrift, skriver de. 

Videre heter det at vinneren er et godt eksempel på noen som tør å bevege seg raskt for å ta en posisjon, og på noen som bruker markedsføringen sin på å forsterke båndene til merkevaren gjennom språk og humor: 

- Vinneren har gjennom en kombinasjon av å levere en svært forenklende tjeneste og god kommunikasjon gjennom flere år befestet sin posisjon i toppsjiktet blant de best likte merkevarene i Norge, en posisjon de ellers deler med giganter som Netflix og Apple. Dette mener juryen at det står både heder og ære av, og utroper derfor årets vinner til Vipps. 

Styreleder Norman Hansen mener Vipps er et produkt de som liker innovasjon er stolte av.

- Konkurransen på området er beintøff. Vipps gjorde det meste riktig – også timingen. Vipps bruker teknologien for å gjøre det enklere for oss og for hverdagen til rundt 3,7 millioner nordmenn – og er i konkurranse med de beste i verden innen teknologiutvikling. Den begeistrer og forenkler i verdensklasse – og er en tjeneste som folk liker. En verdig vinner av Gulltaggens ærespris, sier han. 

Styret i INMA består av styreleder Eirik Norman Hansen fra Eirik Norman AS, Elnaz Esmailzadeh fra VGTV, Per Brigt Olsen fra Fagpressen, Jørgen Nilsson fra Sempro AS, Tim Nilo fra Askeladden, Per Christian Strand fra Snap Inc., Nina K. Hareide-Larsen fra Facebook og Magnus Strømnes Bøe fra Red Performance.