Etter en svært turbulent periode på flere år, er det endelig litt vind i seilene for sportskjeden XXL. Selskapet opplever bedre tider på børsen og gjør som tidligere varslet en rekke nyansettelser, skriver Finansavisen.

Les også: Kjempesmell i XXL - sportskjeden tapte 262 millioner

En av ansettelsene er tidligere Telia-topp Kjersti Jamne som blir XXLs nye kommersielle direktør.

- Vi har ansatt Kjersti Jamne som kommersiell direktør, som er en av de tyngste kommersielle rollene i XXL. Hun kommer fra Telia Norge og skal ha ansvar for alle selskapets kundeflater. Det vil si alt fra markedsføring til kundeopplevelser både på nett og butikk, sier konsernsjef Pål Wibe i XXL til avisen.

Les også: Store endringer i Telia-ledelsen – nå slutter mobilsjefen og tv-sjefen

- Veldig begeistret
Jamne blir ikke den første personen med markedsdirektør-ansvar i XXL. Som Kampanje tidligere har skrevet blir Jamne den femte markedsdirektøren i sportsgiganten på ti år. 

Les også: Store endringer i XXL-ledelsen - skal finne sin femte markedsdirektør på ti år

- Jeg er veldig begeistret for den muligheten jeg nå har fått til å jobbe med en av Norges mest kjente merkevarer. Jeg har knalltro på alle de bra folka i XXL, og jeg gleder meg til å bidra til endringsreisen selskapet er inne i og samtidig skape enda bedre opplevelser for kundene i tiden fremover, sier Kjersti Jamne.

Den tidligere Telia-sjefen for både marked og den delen av virksomheten som rettet seg mot privatmarkedet tar over etter Jakob Olsbø som forsvant etter bare et drøyt år  i stillingen. 

I tillegg ansetter XXL, Elise Langerød, i stillingen som HR-sjef, mens Erik Trosby blir ny kommunikasjonsdirektør. Langerød kommer fra konsulentselskapet Bain & Company, mens Trosby kommer fra bilbransjen og Volvo Cars der han var PR- og kommunikasjonssjef.

- Å bli en del av XXL er noe jeg virkelig ser fram til. Sport og friluftsliv er veldig viktig for nordmenn og noe som virkelig engasjerer bredt i befolkningen. Det kjente jeg godt på kroppen under VM i skiskyting og det er noe jeg tipper XXL-gjengen gleder seg over hver dag. Det er det engasjementet som gjør denne jobben så interessant og spennende, og som skaper et veldig godt utgangspunkt når man jobber med kommunikasjon, sier Erik Trosby.