Norges e-sportforbund (NESF) har inngått en toårig samarbeidsavtale med spillselskapet ComeOn.

- Vi er svært glade for å ha fått på plass en langsiktig hovedsamarbeiddsapartner. Avtalen med ComeOn gjør at Norges e-sportforbund (NESF) nå kan bygge en robust og profesjonell organisasjon på vegne av alle gamere i Norge, sier Jack Holand, generalsekretær i NESF.

Avtalen gjør ComeOn til hovedsponsor for NESF frem til 2022. Det skal dreie seg om «en del millioner i året», ifølge Holand.

- E-sport er den raskest voksende «idretten» i verden. ComeOn ser på e-sport som den nye, store folkeaktiviteten og vi ønsker å være en positiv samarbeidspartner for denne spennende grasrotbevegelse. Som spillselskap har vi alltid hatt som policy at vi er «på spillernes side», og nå viderefører vi det til også å omfatte gamere, sier markedssjef i ComeOn, Stian Røsvik Bjørstad.

Ettersom ComeOn er et bettingselskap som opererer fra utlandet, har de ikke lov til å markedsføre tjenestene sine i Norge. Når de nå sikrer seg eksklusive rettigheter knyttet til eksponering og bruk av e-sportforbundets merkevare, erkjenner Jack Holand i NESF at det kommer med noen begrensinger.

- Norge har noen særregler når det kommer til markedsføring av spillselskaper, og NESF vil naturligvis følge disse reglene når det gjelder aktivisering av sponsoravtalen i Norge. ComeOn, som internasjonalt spillselskap, er regulert i henhold til EØS-regelverk, og forholder seg naturligvis til dette, sier Holand.

- E-sport er en heldigital og grenseløs aktivitet der hele verden i praksis møtes, har det gøy og konkurrerer. For en internasjonal aktør som oss, så er det en unik mulighet til å nå mange av våre markeder samtidig. At vi samtidig kan gi NESF god starthjelp, er vinn-vinn for oss, sier Stian Røsvik Bjørstad i ComeOn.