Torsdag offentliggjorde regjeringen at de ville åpne for samlinger med opptil 50 personer, dersom de følger smittevernreglene og opprettholder én meters avtsand mellom deltagerne. Det gjør det mulig for Egmont-eide Nordisk Film Kino å starte opp driften igjen, etter at samtlige 21 kinoer ble stengt med umiddelbar virkning 12. mars. Oslo-kinoen Ringen på Grünerløkka er først ut fredag 8. mai. 

- Dette er noe vi har gledet oss til i snart to måneder. Det skal bli deilig å komme tilbake igjen med det vi brenner for – og det vi kan så godt. Og vi vet at publikum gleder seg, sier Jannicke Haugen, administrerende direktør i Nordisk Film Kino i Norge, i en pressemelding.

Hun forteller at de har brukt de siste månedene til å forberede sikkerhetsrutiner og informasjon slik at de kan drive kinoene på en trygg måte, både for ansatte og gjester.

- I første omgang satser vi på en delvis åpning. Når vi nå åpner 8. mai på Ringen i hovedstaden, blir det tre til fire forestillinger per sal i første omgang. Hvor mange saler vi kommer til å ta i bruk og hvilke filmer vi skal vise fra start er foreløpig ikke klart, sier Haugen.

Den 15. mai åpnes ytterligere 11 kinoer dersom alt går etter planen. Det er kinoene i Asker, Askim, Colosseum i Oslo, Halden, Horten, Hønefoss, Tønsberg (Kilden), Kristiansund, Lagunen i Bergen, Verdal og Vika i Oslo.

- Det blir langt i fra full kinodrift, men det gleder oss at vi kan begynne sånn smått. Vi skal drive ansvarlig kinodrift i mindre skala og følge samtlige smittevernregler. Dette jobber vi nå for fullt med.

Reklamesalgsselskapet Media Direct Norge, som også eies av Egmont, har ikke vist kinoreklame siden alle kinoene stengte 12. mars. Nå ser administrerende direktør Ronny Lieblein lys i kinomørket.

- Dette gir grunn til optimisme igjen. Nå har vi lengtet lenge etter å komme i gang. Ja, det har praktisk talt vært helt mørkt i kinosalene. Nå er det lysning – også for reklamevisninger, sier han i en pressemelding.

Det ble omsatt kinoreklame for 210 millioner kroner i 2019 ifølge tallene til Mediebyråforeningen. I årets første kvartal falt omsetningen med 24 prosent. 

Les mer: Korona-smell i reklamemarkedet: - April kommer til å bli stygt