Onsdag morgen er det svenske Telia sin tur til å legge frem sine tall for årets første kvartal og de viser at omsetningen går svakt ned, mens overskuddet falt fra 1,41 milliarder norske kroner til 1,35 milliarder kroner. Nedgangen mener Telia Norge skyldes «engangseffekter».

Administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan, sier det i Norge har vært et «godt og jevnt aktivitetsnivå» gjennom årets første tre måneder.

- Vi er tilfredse med tallene for første kvartal gitt den alvorlige situasjonen landet nå er inne i. Vi har stabil kundeutvikling sammenlignet med forrige kvartal og en økning i ARPU (average revenuie per user, red. anm.) sammenlignet med første kvartal i fjor som følge av blant annet økt databruk, sier Vellan i en melding. 

Les mer om Telias offensive planer her: Telekom-annonsører lar seg ikke stanse av koronakrisen: - Vil ikke si vi øker trykket

Færre kabel-TV-kunder
Antallet kunder ser imidlertid ut til å bli færre både på mobilsiden og på TV gjennom kabel-TV-selskapet Get som har mistet rundt 25.000 kunder i løpet av det siste året til 477.000.

- Vi er fornøyde med aktivitetsnivået i første kvartal, og selskapet og våre ansatte har klart å tilpasse seg den alvorlige koronasituasjonen på en god måte. Telias digitale infrastruktur besto stresstesten, og det har vært helt avgjørende for å kunne holde samfunnshjulene i gang, sier Vellan i Telia Norge.

Midt i koronakrisen lanserte Telia denne reklamefilmen der de to merkevarene Get og Telia for første gang stod sammen som avsender. 

Les også: Telia slipper sin første Try-signerte reklame - se filmen her

Antallet mobilkunder er på 2,27 millioner svakt ned fra fjorårets fjerdekvartal. Innenfor internettproduktet er det vekst og Telia har i dag 451.000 internettkunder.  

- Vi ligger godt i rute med å ta ut synergiene etter sammenslåingen samtidig som vi fortsatt har en jobb å gjøre når det kommer til å øke mobilkundebasen over tid. Vi er fornøyde med at den positive kundeutviklingen på bredbåndssiden fortsetter, og vi har totalt sett god kontroll på kostnadsbasen. Alt i alt et tilfredsstillende kvartal, hvor vi samtidig forbereder oss på hva som blir situasjonen når Norge etter hvert kommer tilbake til mer normaltilstand, sier Vellan.

Taper 200 millioner på TV
Svenske Telia er også tungt inne i TV-markedet i Sverige og Finland etter oppkjøpet av Bonniers TV-virksomhet og eier dermed TV-kanalene TV4 og MTV, men denne divisjonen sliter som en følge av «sterke, negative økonomiske effekter fra COVID-19 samt andre markedsendringer», skriver Telia i sin kvartalsrapport.

- Den økonomiske nedgangen på våre markeder har resultert i lavere annonseinntekter og vi påvirkes også av det tilfeldige avbruddet i sendinger av livesport, sier Christian Luiga, den svenske konsernsjefen.

Inntektene har falt med åtte prosent og «TV & Media» som divisjon rapporterte 1,9 milliarder svenske kroner i omsetning og selskapet hadde et underskudd på driften på 200 millioner svenske kroner i første kvartal. Som nyoppstartet virksomhet i Telia i fjor finnes det ikke sammenlignbare tall her.

Antallet abonnenter på strømmetjenestene til Telia sank med 31.000 i løpet av kvartalet.

Ny Telia-sjef:

Den nye Telia Norge-sjefen, Stein-Erik Vellan.