World Federation of Advertisers (WFA) skulle egentlig hatt sin årlige festkveld i Singapore, men den har i likhet med et meste annet blitt avlyst på grunn av koronapandemien.

Global Marketer Week ble derfor avviklet digitalt og for tredje gang på fire år ble den norske annonsørforeningen Anfo tildelt pris.

- Det er 60 foreninger som Anfo i WFA-systemet. Det er et godt beite å konkurrere i. Det er gjerne de store organisasjonene som USA, UK og Frankrike som bemerker seg i denne konkurransen. Vi er derfor strålende fornøyd med å bite så godt fra oss så hyppig. Våre internasjonale venner gir oss mye inspirasjon og utrolig mye læring! Men utfordringene er ofte de samme og i høyeste grad globale, sier Anfo-sjef Jan Morten Drange.

De får prisen for å ha etablert Fagutvalget for influencermarkedsføring (FIM) sammen med Mediebedriftenes landsforening (MBL). Utvalget ble etablert i 2019 og skal slå ned på influencermarkedsføring som kan bidra til å skape kroppspress.

Årets vinnere utenom Anfo var tilsvarende organisasjoner i USA, Frankrike, Chile og Italia, samt en spesialpris til New Zealand og Latin-Amerika for et pan-kontinentalt initiativ.