XL-Bygg, Skandinavias største byggevarekjede, går i disse dager på lufta med et helt nytt kommunikasjonskonsept og det nye slagordet «Det får vi til».

Markedssjef Jo Morten Nordbye og kjededirektør Are Ellingsve mener XL-Bygg sammen med reklamebyrået Anti har truffet blink med det nye konseptet.

- Dette konseptet er stort nok til at det kan romme alle våre ulike kommunikasjonsbudskap og det er ikke ofte det dukker opp et konsept vi ser at vi kan videreutvikle over lang tid, sier Jo Morten Nordbye.

- Vi mener i all beskjedenhet at dette er helt der oppe med konsepter som VGs «Dagen er ikke den samme uten» og Rema 1000 sitt «Det enkle er ofte det beste», fortsetter Are Ellingsve.

Flydd inn dansk trommetalent
XL-Bygg har flydd inn det de mener er «verdens råeste 12-åring», Johanne Astrid Poulsen, til å spille trommer i den ene filmen. Hun er kjent fra Denmark Got Talent.

- Poulsen er allerede en Youtube-hit og har fått skryt for sine tolkninger av Led Zeppelin, og Rage Against the Machine, sier Jo Morten Nordbye.

- Alle har på et tidspunkt nådd grensen for når man kjenner at man må iverksette planene om å pusse opp. Har du verdens råeste 12-åring som hamrer løs i stua, er det en opplagt anledning som motiverer til nytt øvingsrom. Bruker du stua når du skal skru på motorsykkelen er det kanskje noen i familien som tenker at det hadde vært greit med en garasje, sier rådgiver i Anti, Kjetil Wold.

Se den første filmen her:


- Går nesten bedre enn noen gang

Slagordet «Det får vi til» ble først lansert på en intern kick-off før jul og skal være en rettesnor for holdningen til de ansatte på jobb i XL-Bygg.  

Markedssjef Jo Morten Nordbye erkjenner at det er et spesielt lanseringstidspunkt for den nye kampanjen, som går på lufta mens landet befinner seg i unntakstilstand som følge av koronaviruset. Det var rett og slett ikke mulig å endre på planene så tett opp mot lansering.

- Hvordan går salget nå?

- Det går nesten bedre nå enn noen gang. Om det er fordi proffene hamstrer nå eller at hjemmesnekkerne kjeder seg, det vet jeg ikke. Men det er viktig å si at dette ikke er en løp-og-kjøp-kampanje, men en ren profilfilm, sier han.

Se den andre filmen i serien her: