Katrine Mosfjeld, leder for forbrukermarkedsføring i Innovasjon Norge Reiseliv, skriver i en pressemelding at de håper filmen vil inspirere nordmenn til å legge feriene sine til Norge når vi etterhvert kan vende tilbake til hverdagen. 

- Det er en film som spiller på savnet mange nå har rundt det å få være sammen igjen, samtidig som den viser frem mange av de fine møteplassene vårt fantastiske land har å by på, sier Mosfjeld. 

Ideen til filmen er utviklet i samarbeid mellom Visit Norway og kommunikasjonsbyrået Trigger. 

- Det er en spesiell øvelse å skulle lage reiselivskommunikasjon i en tid der vi ikke får lov til å reise. Med denne filmen ville vi først og fremst gi litt trøst til alle som lengter ut og som savner noen de er glad, og minne folk om at det kommer en dag der vi alle kan møtes igjen. Da gjelder det virkelig å nyte hverandre og det vakre landet vi bor i. Herregud, som jeg gleder meg til det, sier Markus Eckbo Endresen, strategisk rådgiver og kundeansvarlig i Trigger. 

Her kan du se de nye reklamefilmen til Visit Norway. 

Ga Prøysen-unntak
Valget av lydspor til filmen falt på Alf Prøysens «Du ska få en dag i mårå» – med melodi av Otto Nielsen – som teamet mente var perfekt til formålet. 

- Prøysenhuset er normalt svært restriktive med å tillate at Alf Prøysens verker brukes i slike sammenhenger, men denne gangen ga de en sjelden velsignelse. Det har de kun gjort én gang tidligere, opplyser Mosfjeld, og legger til:  

– Norge og verden er i unntakstilstand som følge av spredningen av koronaviruset. Det gjorde at Prøysenhuset også gjorde et unntak, først og fremst fordi de raskt skjønte og likte det vi ønsket å formidle til det norske folk. 

- Vi skal reise igjen
 Det er artisten Iben sin tolkning av Prøysen-klassikeren som brukes i videoen, over ferske filmklipp og bilder fra et folketomt Norge. Filmen har også med seg arkivfilmklipp fra bedre tider, som vi alle nå lengter etter, skriver Visit Norway. 

Filmen er  produsert av produksjonsselskapet One Big Happy Family, med regissør Christian Bastiansen, som også står for foto og klipp. 

– Vi skal sees igjen, vi skal klemme igjen og vi skal reise igjen. Det håper vi at kommer til uttrykk i den filmen som i dag ble lansert i alle Visit Norways kanaler. Inntil videre får vi nøye oss med å drømme om, og håpe på at vi snart kan vende tilbake til hverdagen, sier Mosfjeld.