Vipps presenterer i disse dager sin nye lydlogo. Med seg har de Karpe-produsent Thomas Kongshavn som har komponert lyden som skal symbolisere betalingsløsningen. 

– Dette er et viktig steg for oss, og noe vi har gledet oss veldig til å vise frem. Lydlogoen vår vil være med på å styrke Vipps som merkevare og heve brukeropplevelsen, slik at vi blir husket og tenkt på når det dukker opp et behov for våre tjenester eller produkter, sier markedssjef i Vipps, Kine Bergseth.

- Når får man høre lyden?

- I dag er det når du sender eller mottar penger. Så den har tatt over for varslingslyden. Den vil også komme hvis du for eksempel skanner en QR-kode, så den er med på å gi brukeren feedback på om transaksjonen er gjennomført, sier Bergseth.

Vipps sparte ikke på kruttet da de skulle presentere sin nye lydlogo for sine ansatte i februar. Operaorkesteret med 68 strykere, treblåsere, slagverk og messingblåsere fremførte sin tolkning av lyden av Vipps i Operaen.

Her kan du se (og høre) fremføringen av Vipps sin nye lydlogo:


- En magisk opplevelse
Bergseth forteller at det var en utrolig opplevelse å høre orkesteret spille Vipps-lyden i Operaen.

– Dette har vært en helt magisk opplevelse! Selv om en ikke får høre versjonen utført av et helt orkester i appen, så håper jeg lyden av Vipps vil gi brukerne våre positive assosiasjoner og følelsen av forenkling i hverdagen, sier Bergseth.

– Vanligvis bruker vi flere år på å sette opp en forestilling, og selv om vi hadde litt dårligere tid denne gangen, var dette en anledning vi ikke kunne takke nei til, sier Anna Hereid, kommersiell leder i Opearaen.

Karpe-produsent komponerte
Komponist og produsent Thomas Kongshavn har blant annet skrevet og produsert musikk for Karpe, inkludert rapgruppens kritikerroste «Sas Plus/Sas Pussy»-album. Han forteller at han første tenke på lyden av penger da han skulle komponere lyden av Vipps.

– Jeg tenkte først på lyden av penger, kroner som klirrer og kassaapparat. Og det føltes umiddelbart litt feil. Så da tenkte jeg mer på følelsen jeg får når jeg vippser, og for meg er det en «check», sier Kongshavn.

Vipps forteller at en fremover vil høre lyden i appen, i sosiale medier og på TV og radio.