I Danmark ble det onsdag kveld klart at statsminister Mette Fredriksen stenger alle skoler og barnehager i to uker fra og med mandag. Enn så lenge holder skolene åpent i Norge, men Høyskolen Kristiania, som utdanner det meste av norske markedsførere, designere, reklame- og TV-folk, stenger nå ned sine undervisningsbygg i Oslo og Bergen for å redusere smitterisiko. Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) ble Covid-19 eller koronaviruset onsdag definert som en global pandemi. 

- Vi setter helse og sikkerhet aller høyest, og vil gjøre vårt ytterste for å at våre studenter skal få gjennomført sin utdanning på en god måte. Vi har allerede flere av våre store studier som nettstudier, og har mange års erfaring med digital undervisning, sier administrerende direktør ved Høyskolen Kristiania, Solfrid Lind, i en melding.

Onsdag oppfordret Helseminister Bent Høie til en nasjonal dugnad og allerede torsdag vil Høyskolen Kristiania delta i korona-dugnaden.

Totalt er det snakk om 7.000 studenter som flyttes til digitale plattformer over natten. Antallet nettstudenter øker dermed til 10.000.

Høyskolen avlyser også alle planlagte arrangement i tiden framover. 

Går på nettet: