Onsdag kveld ble det kastet glans over årets beste sponsorater, sponsorobjekter og eventer på Sponsor- og eventprisen på Ullevaal.
Det har blitt delt ut hele 18 priser – åtte flere enn i fjor – og det skal ha blitt satt rekord i antall nominasjoner.

Allerede ved lunsjtider kunne Aksel Lund Svindal svippe innom for å plukke opp årets hederspris, som han tok imot på vegne av seg selv og Marit Bjørgen. Men de aller fleste prisene ble delt ut under prismiddagen senere på kvelden.

Les mer: Aksel Lund Svindal og Marit Bjørgen får sponsorbransjens hederspris

Bransjepris til Gjensidige
På kvelden var det Gjensidige som ble den store vinneren med seier i Årets bransjepris og Årets sponsorkampanje.

Sponsorsjef Stian Grøstad takket alle sine partnere, inkludert Kreftforeningen og Palmesus, som også vant priser i løpet av kvelden, byråene Gyro og 6. Sans, og Gjensidiges ansatte.

- Dette gjør oss ganske ydmyke. Det sitter veldig, veldig mange kompetente menensker i salen, store organisasjoner og selskaper som produserer veldig mye bra. Så vi er veldig stolte og ekstremt takknemlige, sier han til Kampanje.

- Hva er nøkkelen til Gjensidiges sponsorsuksess?

- Det dreier seg mye om god planlegging. Vi er opptatt av å speile det vi gjør opp mot selskapets overordnede strategi, og vi er blitt veldig dyktige på å måle effekt. Vi har testet og feilet en del, men etter hvert har vi lært hva som fungerer godt for Gjensidige.


Gjev pris til Palmesus

Prisen for Årets sponsorobjekt gikk til sørlandsfestivalen Palmesus.

- For en fantastisk stor ære. Vi jobber i et veldig lite miljø og sponsing er en ufattelig viktig kanal for å nå målene vi har satt oss, sa markedssjef Ketil Stensrud fra scenen.

Til Kampanje forteller han at det føles surrealistisk, spesielt siden det er andre gang de henter denne prisen hjem til Kristiansand.

- Vi tror veldig på sponsing som kanal. Vi ser et marked som er i voldsom endring og at mye penger som tidligere har blitt brukt på tradisjonelle kanaler omdisponeres til det som er den siste tradisjonelle norske møteplassen, og det tror vi er festival, sier Stensrud.


To priser til SAS

SAS, som gjør seg klar for å reise til Austin, Texas for å arrangere House of Scandinavia på South by Southwest om snaue to uker, plukket opp prisen for Årets arena for sin innsats på fjorårets festival.

- Tusen takk for til juryen og for nominasjonen. Vi er litt nye på denne arenaen, men vi synes eventbransjen er utrolig spennende, Vi tror man blir litt bedre, smartere og mer åpen av å reise og møte nye kulturer. Det er det House of Scandinavia handler om, sa SAS fra scenen.

De sendte også en takk til reklamebyrået Anorak for å ha vært med å utforme konseptet.

SAS

Her er alle vinnerne, inkludert juryens begrunnelse:

Årets sponsorkampanje:
Gjensidige Forsikring ASA – Øvelse gjør mester

Juryen applauderer Gjensidige for god dokumentasjon av resultater av kampanjen, som samsvarer med overordnede mål og sponsorstrategi. Kampanjen hjelper unge med å bli tryggere sjåfører som både engasjerer og informerer. I tillegg benytter Gjensidige seg av relevante ambassadører som treffer målgruppen svært godt.

Årets sponsorobjekt
Palmesus AS - Palmesus 2019

Takket være teknologiske nyvinninger og en målbevisst satsing på innsikt, har Palmesus blitt et svært ettertraktet sponsorobjekt. Palmesus er en strategisk, fremoverlent og en innovativ aktør som skaper vinn-vinn-situasjoner for sine sponsorer og samarbeidspartnere.

Årets bruk av profil
Circle K – Circle K og Oliver Solberg

Juryen gir Circle K ros for å tørre og satse på en relativt ukjent utøver som Oliver Solberg, og ser at dette har gitt gode resultater. Ved å utnytte profilen svært godt på tvers av ulike kanaler, kan Circle K vise til betydelig økning av synlighet og engasjement hos sin unge målgruppe.

Årets idrettsponsor
Coop – Fra nybegynnere til verdensmestere

Coop mottar pris for Norges beste omdømme for andre år på rad, mye takket være en helhetlig involvering i norsk idrett. Juryen ønsker å trekke frem bedriftens samfunnsengasjement som engasjerer målgruppen og styrker merkevaren.

Årets kultursponsor:
TINE SA – TINE MatCup setter nye rekorder

Tine viser gjennom arrangementet at de er en viktig bidragsyter innen norske kultur og mattradisjoner. Takket være nasjonal og lokal presse nådde arrangementet en halv million nordmenn, og Tine viser at de tar sitt samfunnsansvar på alvor.

Årets samfunnsengasjement:
BUA – BUA-konseptet

Juryen har latt seg imponere av at BUA tar sikte på å redusere forskjeller gjennom et helhetlig konsept for utlån av sports- og fritidsutstyr. I tillegg bidrar BUAs tiltak til å skape samhold og fellesskap i norske nabolag. Konseptet reduserer forskjeller og øker inkludering i Norge.

Årets arena
SAS – House of Scandinavia SXSW

På SXSW er det ikke lett å fange publikums oppmerksomhet, men House of Scandinavia imponerte stort med sine innovative og kreative løsninger. House of Scandinavia ble svært godt mottatt av målgruppen på festivalen takket være et sterkt og dedikert oppmøte fra SAS.

Årets Brand Activation 
SAS – House of Scandinavia SXSW

Ikke bare økte arrangementet omdømmet til SAS generelt, arenaen var svært godt besøkt. Juryen la ekstra vekt på samsvaret mellom House of Scandinavia og SAS sin visjon. Deres tilstedeværelse i på den internasjonale festivalen kobles naturlig opp mot merkevaren SAS.

Årets eksterne event
Sparebank 1 – Byttehelgen

I Norge ønsker vi at idretten skal være for alle, men de økende kostnadene for utstyr og aktivitet ekskluderer mange ute fra fellesskapet. Juryen lot seg imponere av hvordan Sparebank 1 tar tak i et svært samfunnsaktuelt problem blant det norske folk, samtidig som de setter fokus på gjenbruk og sirkulærøkonomi.

Årets High Five
Palmesus AS – Palmesus 2019:
I et marked preget av konkurser og hard konkurranse, kan festivalaktøren Palmesus vise til stor interesse og utsolgte billetter et år i forveien av festivalen. Prisen går til en virksomhet som har levert et arrangement på et gjennomgående eksepsjonelt nivå, noe Palmesus viser på en særdeles god måte.

Årets interne event
NOVA Vista AS – Velkommen ombord!

På tross av forskjellene mellom bransjer og sektorer internt, klarer NOVA Vista å skape et levedyktig og engasjerende arrangement. Med gode, tydelige og nødvendige mål lykkes selskapet med eventet, og bygger kultur ved å fokusere på bedriftens humanitærkapital.

Årets messe- og fagarrangement
Nor-Shipping – Nor-Shipping 2019

Nor-Shipping har ønsket å være en pådriver for grønn shipping, noe som var tydelig under Nor-shipping 2019. Nor-Shipping lykkes med å skape en konferanse med et tydelig budskap om at bærekraftige løsninger er den eneste og riktige veien for maritimnæringen å gå.

Årets roadshow
Springtime Event – Rosa sløyfe-løpet

At det hvert år vises til et betydelig engasjement og en kontinuerlig vekst, imponerer juryen i høy grad. Deltakerrekord i flere byer, samt en innsamling på 2.507.250 kroner er veldig imponerende, og Springtime Event klarer å skape et sterkt engasjement rundt en svært viktig sak.

Årets bransjepris
Gjensidige

Juryen synes Gjensidige med en gjennomtenkt strategi, med en rekke interne eventer, har skapt en arbeidsplass hvor de ansatte trives og vil bli værende. I tillegg er forsikringsselskapet svært gode på å inkludere og aktivere sine sponsorater gjennom aktivitetene noe som gjenspeiler Gjensidiges profesjonalitet som sponsor.

Årets perle
Rogaland Teater – Sterkere sammen

Med en økonomisk ramme på 130.000 arrangerte aktørene sammen flere kulturelle opplevelser på teateret, for nærmere 350 gjester. Juryen roser Rogaland Teater for å åpne teaterdørene for en del av befolkningen som ellers ikke har mulighet til å delta i den norske kultursfæren. Juryen anser arrangementet som et svært godt tiltak som kan leve i en årrekke fremover.

Årets nyskapning
Usbl og BUA – BUA i borettslag

Gjennom et helhetlig og bærekraftig konsept for utlån av sport- og fritidsutstyr, roser juryen BUA for å skape samhold og fellesskap i norske nabolag. I sin helhet er dette et lavkost og lavinvolveringsprosjekt som bidrar til å stimulere til aktivitet, redusere forskjeller og øke inkludering og fellesskap i det norske samfunn.

Årets eventbyrå
JCP

JCP mottar utmerkelsen «Årets eventbyrå» grunnet byråets kvalitet over tid. De utmerker seg på flere områder innen event, og har tatt store priser både nasjonalt og internasjonalt for sine mange gode caser.