Aksel Lund Svindal mottok Sponsor- og eventforeningens hederspris på vegne av seg selv og Marit Bjørgen onsdag formiddag.

- Marit og Aksel er to store forbilder som på en troverdig og solid måte har bygget verdier til sine sponsorer og vært ekstraordinært gode representanter for sine forbund og samarbeidspartnere, sier styreleder Gunnar G. Nybø i Sponsor- og eventforeningen.

Selv om Svindal har lagt opp alpint-karrieren, stilte han opp i skiklær.

- Jeg er på jobb. Det er ikke så mye som har forandret seg, bortsett fra at jeg ikke går like mye med spandex, sa han fra scenen.

Han takket sponsorene sine for et langsiktige samarbeid, noe han tror har vært nøkkelen til suksessen. Han sendte også en hilsen til Marit Bjørgen, som ikke var til stede.

- Hun er et forbilde for meg. Jeg er stolt av å dele prisen med henne.

Om Svindal sier juryen:

«Aksel Lund Svindal kan sies å ha vært et av det mest verdifulle sponsorobjektet i Norge. Han har både en stor sponsorverdi i Norge, men også hatt stort nedslagsfelt internasjonalt. Han fremstår med troverdighet i alt han gjør og jobber hardt for de sakene og sponsorene han velger å samarbeide med.»

Bjørgen får følgende begrunnelse:

«Marit Bjørgen har hatt en tydelig sponsorstrategi. Hun har valgt å ha få sponsorer som hun kan følge opp på en god måte. I tillegg har hun valgt sponsorer/selskaper som deler hennes verdier og identitet. Skiløperen har vært veldig bevisst på hvordan hun fremstår både som idrettsutøver og overfor sine sponsorer.»

- De har gjennom hele sin karriere vist og vært bevisst på at det er viktig å prestere både på og utenfor idrettsarenaen. De har vært forbilder både sportslig og som sponsorobjekter for andre idrettsutøvere og lag, sier styrelederen i Sponsor- og eventforeningen.

I kveld offentliggjøres alle vinnerne av Sponsor- og eventprisen.