Det er svært krevende tider i sportsbransjen, ikke minst sett med konkursen i Gresvig-systemet og deres kjeder G-Sport og Intersport. Markedsleder XXL har det også tøft og i kvartalsrapporten for fjerde kvartal melder kjeden om fortsatt krevende markeder for sportsklær med en mild vinter og et voldsomt rabattkjør.

Selskapet skriver nå ned varelageret sitt med 385 millioner kroner samtidig som melder om et fall i omsetningen på 12 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Underskuddet (EBITDA) endte dermed på 246 millioner kroner, kraftig ned fra samme tid i fjor da selskapet leverte et overskudd på 115 millioner kroner.

- Alle markeder har vært utfordrende på grunn av den milde vinteren i alle store byer. Det må sammenlignes med en svært god vinter i Finland og Østerrike i fjor og en normal vinter i Norge og Sverige. XXL vil umiddelbart lansere en større kampanje i alle markeder som kan komme våre kunder til gode, skriver selskapet i rapporten.

Selskapet sier de vil fortsette å investere i sin e-handelsplattform, men redusere farten hva gjelder å åpne nye butikker til maksimalt tre-fem butikker.

Den tøffe situasjonen gjør at selskapet risikerer å bryte med lånebetingelsene mot slutten av første kvartal 2020.  XXL sier man vil se på ulike finansieringsløsninger for å skyte inn frisk kapital.