Norsk Tipping inviterte i starten av denne måneden folk til å bestille «Vekking fra Hamar», mandag 3. til fredag 7. februar. Toppgevinsten var på 100.000 kroner hver dag i perioden og hele 455.855 meldte seg på. Det vil si at over ti prosent av Norges befolkning takket ja til å bli ringt av Norsk Tipping i uke 6. Try Reklame og Try Apt står bak kampanjen.

Dermed ringte det statlige spillselskapet 1,9 millioner vekketelefoner i løpet av kampanjeperioden.

- Responsen i markedet har vært fantastisk, sier Kristin Røe, leder kunde- og markedskommunikasjon i Norsk Tipping.

Norsk Tipping fikk 10.000 nye kunder i kampanjeperioden, hvorav tre av fire registrerte seg på grunn av muligheten til å stikke av med 100.00 kroner. Første dag var 299.000 nordmenn med å kjempe om pengene og ved slutten av uken hadde konkurransen 455.855 deltagere. 

- Antallet deltakere og den friksjonsfrie gjennomføringen gjør samtidig «Vekking fra Hamar» til en av Norsk Tippings mest vellykkede kampanjer noensinne, sier Røe i Norsk Tipping.

Her kan du se kampanjereklamen laget av Try Reklame:


Konseptet videreutvikles
Vekke-konseptet ble gjennomført for første gang i 2018 i sammenheng med lanseringen av Norsk Tippings nye visuelle profil. Også den gang var kampanjen er stor suksess og 2018-utgaven hadde 492.000 deltagere. Røe mener konseptet er enkelt og forstå og forteller at selskapet var aktive i flere kanaler under kampanjeperioden.

- Vi engasjerte, trakk vinnere, lagde innhold, hadde livestudiosendinger, optimaliserte og evaluerte fortløpende. Takket være en genial idé, bra mediemiks og et solid teamwork ble kampanjen den suksessen som den ble, sier Røe.

Nå jobber Norsk Tipping med å videreutvikle konseptet.

- Det er for tidlig å si noe bastant om det kan bli en del av vår portefølje som et spill, produkt eller en gjentakende aktivitet. Men det som er sikkert er at vi ønsker å gjøre noe igjen med en kampanje som treffer så godt.

Try hadde ideen
Kreatørene Lars-Kristian Harveg og Jonas Grønnern i TRY hadde ideen til «Vekking fra Hamar».

- Vi håpet selvfølgelig at dette var noe folk ville være med på, men at såpass mange nordmenn frivillig skulle la et spillselskap ringe dem hver morgen hadde vi ikke drømt om, sier Grønnern. 

- Kampanjen gjorde også at Norsk Tipping ble en del av folks morgen. Med det fikk vi en ny, unik og veldig direkte kanal å kommunisere i. Akkurat dét er noe man sjelden får være med på, legger han til. 

Tech lead og utvikler Magnus Bergman i TRY Apt forteller de fleste av vekkingene ble bestilt til cirka samme tidsperiode. Det tekniske systemet måtte derfor bruke flere ulike skytjenester for å kunne gjennomføre alle hundretusen forhåndsprogrammerte telefonoppvekninger hver morgen.

- I de travleste periodene ble det gjennomført hundre oppringninger i sekundet. Hver oppringning skal etterfølges av én av flere programmerte budskap. Det er mye som skal klaffe på samme tid, og omfanget gjør at du ikke får testet løsningen slik du ønsker. Heldigvis satt vi på et solid datagrunnlag fra forrige kampanjerunde. Den kunnskapen gjorde at årets gjennomføring ble enda mer solid, sier Bergman

Try-utvikleren har nå fått en del innsikt i når nordmenn liker å bli vekket i ukedagene. 

- Hele 90 prosent av oss vil vekkes mellom 06.45 og 07.30. Og den soleklare folkefavoritten er klokken 07.00, røper Bergmann.