Omega Media, der tidligre Biip.no-gründer Erling Løken Andersen er største eier, har opplevd sterk vekst i 2019, med en økt omsetning fra 14 millioner i 2018 til 22 millioner i 2019.

I 2018 kunne Andersen fortelle at han hadde et mål om at omsetningen for 2019 skulle ligge på  20-22 millioner kroner. 

- Det er ambisiøst, men samtidig har vi vokst omsetningen med 40-50 prosent hvert år siden 2013. Vi ser at vårt tjenestespekter er sterkt etterspurt i markedet, sa Andersen. 

Les også: Omega Media vokser

Nå melder digitalbyrået, som jobber med rådgvining og digital markedsføring på blant annet sosiale medier og på Google, at de oppretter en egen egen avdeling for små og mellomstore bedrifter (SMB).

Byrået starter nå det nye året med en solid dose Omega tre. For selskapet ansetter nå de to seniorrådgivere, Markus Fasting og August Haugen, i tillegg til den digitale rådgiveren Svein Stormyr

- Jeg ønsker å være med å forme et prosjekt fra bunnen. Hos Omega Media får jeg muligheten til å gjøre dette sammen med dyktige kolleger og et godt sammensatt team, sier Fasting.

Fasting har lang erfaring som digital rådgiver, og har blant annet jobbet i Solid Media, Atea og Tele2. I pressemeldingen skriver Omega Media at han nå skal være med å bygge opp en «ny og spennende salgsavdeling» hos dem.

- Trengte ikke betenkningstid
Den andre nyansatte seniorrådgiveren, Hagen, har de siste årene jobbet som digital rådgiver i Solid Media. Ifølge Media har han jobbet med «en rekke kunder i et vidt spekter av bransjer, fra små bedrifter til store milliardkonsern». Også han har stor tro på SMB-prosjektet:

– Jeg kjenner Erling Løken Andersen fra tidligere, og har stor respekt for det han har klart å skape med Omega Media. Han er dyktig innenfor digital innovasjonsledelse, så da jeg fikk muligheten til å jobbe med han trengte jeg ikke lang betenkningstid, sier August Hagen. 

Svein Stormyr har bakgrunn som IT-konsulent og gründererfaring fra et av Norges treningskonseptet Barrys Bootcamp. 

– Å starte i Omega Media var ikke et vanskelig valg. Ikke bare får jeg muligheten til å jobbe i en spennende startup i sterk vekst, men jeg får også bidra på et lag med stor in house kompetanse og en bred kundeportefølje, sier Stormyr.

- Flere ønsker ekstern digital markedsføring
Kristian Kjærnes, daglig leder i Omega Media, sier at han har stor tro på det nye teamet.

Omega Media ble etablert i 2004, med blant annet nettsamfunnet biip.no som en av tjenestene. I 2008 ble Omega Media, med biip.no, solgt til Egmont og TV 2 for 76 millioner kroner. Etter en lengre periode med negative økonomiske resultater, valgte gründer Erling Løken Andersen å kjøpe tilbake selskapet i 2013 for å rendyrke satsningen på digitale rådgivningstjenester.

Blant digitalbyrårets største kunder er blant annet ManpowerGroup, Axo Finans, UNICEF, Møller Bil og VENI Group. 

- Vi ser at stadig flere små og mellomstore bedrifter ønsker ekstern digital markedsføring, men ikke sitter på budsjettene til de store aktørene der ute. Derfor ønsker vi å komme med et tilbud tilpasset også disse bedriftene, sier Kjærnes og fortsetter: 

- Vårt mål er alltid å øke konverteringsgraden til kundene våre med utmerket service i bunn, og dette har vi stor tro på at vi får til med den nye SMB-avdelingen vår. 

Her kan du se resultatene til Omega Media for 2019. Alle tall i MNOK. 

Omega Media 2019 2018 Endring i %
Omsetning 22,0 14,0 + 57
Driftsresultat 2,5 0,8 + 525
Resultat før skatt 2,5 0,4 + 525