Nykommere så vel som gamle vinnere er på listen når Kantar igjen slipper de nominerte til Norges beste på kundeservice. Kundene har talt og Kantar har laget fem bransjekategorier, samt kategorien «Åpen klasse». 

Dee er tre nominerte i hver kategori, som alle kan gratuleres med å være best på kundeservice innenfor sin bransje:

 • Telefoni
  Talkmore, Fjordkraft Mobil og Telia

 • Bredbånd
  Telenor, Ice og Altibox

 • TV-signaler
  RiksTV, Altibox og Canal Digital

 • Reise
  Color Line, Ving og Apollo

 • Forsikring
  KLP, Frende, If og Gjensidige*

 • Åpen klasse
  Sector Alarm, Toyota og Bokklubbens nye bøker

*I kategorien forsikring hadde to selskaper nøyaktig samme skår på tilfredshet.

- Det handler om å leve det man sier
Irene Fauskanger har tidligere vunnet i Telefoni-klassen som sjef for kundeservice i Chess. Nå jobber hun som kundeservice-direktør i Fjordkraft, som er ny i denne kategorien.

- Hva gjør du riktig?

- Det er alltid vanskelig å skryte av seg selv. For meg handler det om mennesker. Det snakker jeg om i alle sammenhenger, hvis vi behandler hverandre og kunder som en venn eller et familiemedlem, så tror jeg man kommer langt bare med det, sier Fauskanger til Kampanje.

Hun sier man må forstå kundens behov og sette kunden i fokus.

- Nå er jo det noe alle sier, at de setter kunden i fokus, men det handler om å leve det man sier. Organisasjon må leve det. Og vi må gjøre det vi sier at vi skal gjøre, ikke bare si det i noen fine powerpoints. Det handler om at lederne går foran med gode eksempler og skaper historier, sier Fauskanger.

Hun forteller at hun ikke går av veien for et hjemmebesøk dersom det er nødvendig for å levere et simkort til en kunde.

- Det handler om å vise at man står sammen om oppgaven, sier Fauskanger. 

- Ekstremt høy konkurranse
Seniorrådgiver i Kantar, Erlend Espedal, forteller at andre nykommere i årets konkurranse er Apollo og Color Line, som er med og kjemper om seieren i kategorien Reise.

- Ving er en gammel kjenning som alltid pleier å ligge på topp tre. De har både vunnet og kommet på andre plass. I fjor vant Berg-Hansen, men der var det for få svar til at de fikk være med. Dette er ikke en jury, men en spørreundersøkelse av kunder, sier Kantar-rådgiveren.

På spørsmål om Espedal ser noen favoritter forteller han at det er noe han ikke skal uttale seg særlig om, men han røper at If har ligget i topp lenge.

- Det som preger spesielt forsikring og bank er at det er ekstremt høy konkurranse. Begge de bransjene har ekstremt høye skårer. Det er tett på toppen og det er tøft å vinne, sier han.

- En annen ting som er spennende er at av de tre beste bankene, så er det to Sparebank1, der pleier det å være en annen bank, S-banken, som ofte tar alle prisene, men i år kom ikke de blant topp tre, legger Espedal til.

- Er det noen bransjer som gjør det dårligere?

- Post og pakketransport som bransje, men der har vi for få respondenter til å komme med noen vinnere eller tapere i den kategorien, svarer Espedal.

Vinnerene presenteres i samarbeid med Tekna på «Kundeservicedagene 2020» på Scandic Fornebu 29 - 30. januar.