Omnicom-selskapet PHD får fornyet tillit fra den tyske pizzaprodusenten Dr. Oetker i Norge. Avtalen betyr at PHD vil fortsette med totalansvaret for mediestrategi, planning, mediekjøp og evaluering av Dr. Oetkers medieaktiviteter i både pizza- og bakekategorien.

- Konkurransen mellom de aktuelle byråene i Norge var svært tøff, og det er noen aktører som skiller seg positivt ut, sier administrerende direktør i Dr. Oetker, Øystein Bu.

Norge var ett av 14 land i Europa som deltok i den over seks måneder lange pitsj-prosessen. Prosessen ble gjennomført av Oetker Group Media Services sammen med konsulentbyrået Accenture og lokale ressurser i hvert land.

- Etter å ha fulgt prosessen i andre europeiske land, er vårt inntrykk at byråmiljøet i Norge ligger langt fremme faglig, har en realistisk tilnærming til utfordringene i mediemarkedet, og ikke minst er i stand til å løse disse effektivt, sier han. 

Bakgrunnen for prosessen er at Oetker-konsernet over lengre tid har operert med en sammensetning av mange ulike byråer internasjonalt. Konsernet ønsker mer fleksibilitet og samarbeid på tvers av land i arbeidet med strategi og medieuttak, og reduserer derfor antall byråer.

- Valget vårt falt til slutt på PHD, som på en veldig overbevisende måte løser de utfordringene vi presenterer, og som har satt sammen et kompetent team med spesialister som kan hjelpe oss å utvikle våre merkevarer og de utfordringene vi vil møte fremover, fortsetter Bu.

Administrerende direktør i PHD, Marie-Louise Alvær, forteller at de er stolte av å ha fått fornyet tillit fra Dr. Oetker.

- Vi er naturlig nok veldig stolte av å ha fått fornyet tillit hos en kunde som Dr. Oetker. Det er få kunder av dette kaliberet, med høy innovasjonstakt og en spennende utfordrer-posisjon i Norge. Vi er glade for å fortsette å jobbe med en kunde som hele tiden gir oss noe å bryne oss på, sier hun.

På bildet øverst i saken ser du fra venstre kundedirektør PHD, Ståle Westby, administrerende direktør PHD, Marie-Louise Alvær, merkevaresjef i Dr. Oetker, Even Brandeggen, administrerende direktør i Dr. Oetker, Øystein Bu, daglig leder i Fuse, Marius Ramdahl, digitaldirektør i PHD, Thomas Johansen og digitalrådgiver PHD, Amanda Bostad.