Hytteprodusenten Saltdalshytta retter oppmerksomheten mot familier med et firbeint medlem. Dette gjorde de ved å lansere den nye hyttemodellen, Jubileumshytta, i to utgaver: Én for mennesker og en matchende for hunder. Kampanjen er laget av Anorak, i samarbeid med Red Media.

- Vi vet at mange familier med hytte også har hund. Derfor så vi fort det smarte i Anoraks idé om å skreddersy en egen hytte for firbeinte, forteller Stine Røsand hos Saltdalshytta.

Til å hjelpe seg med lanseringen av de nye hundehyttene har produsenten og reklamebyrået gått rett til «kunden» og fått godkjent fra en rekke av de største hundeinfluenserne. For de uinnvidde er dette profiler på sosiale medier der hunder som Moxie the Toller, Pumba the Staffy og Solan the Lundehun er avsender og har opp mot 100.000 følgere.

Med innspill fra hundemiljøet tegnet Saltdalshyttas arkitekter hundehytta slik at den «speiler menneskeversjonen». Hytta er komplett med store vinduer, terrasse, og ikke minst varmeovn for kalde vinterdager, og er derfor et fullverdig krypinn for menneskets beste venn.

Her kan du se den nye filmen til Saltdalshytta med de firbeinte hytteierne. 

 

- Et morsomt symbol
Kreatørene Anna Berg og Tone Jansson i Anorak løfter frem samarbeidet med kunden som ekstra viktig.

– Mange fagdisipliner på begge sider av bordet ble satt i sving for å komme i mål med den nye hyttemodellen. Hundehytta er et morsomt symbol for at Saltdalshytta tar skreddersøm på alvor - på en måte som er alt annet enn alvorlig, sier de to

En visningshytte har stått til utstilling på Norsk Hyttesenter, i tillegg til mer tradisjonelle mediekanaler. Hundehytta inngikk som bonus i alle bestillinger av Jubileumsmodellen ut 2019. Nevenyttige hundeeiere kunne også laste ned byggetegningene gratis for å bygge hytta på egenhånd.

Samtidig avholdt Saltdalshytta en konkurranse hvor én familie kunne vinne en to-roms hyttedrøm til hunden sin. Totalt 8.000 meldte sin interesse.

- I våre øyne er Saltdalshytta mer enn en produsent av fritidsboliger. Vi ser at de fyller en viktig funksjon for norske familier og hjelper dem med å få mer tid til å være sammen, kommenterer planner og partner i Anorak, Nicklas Bohman.

Siden kampanjestart i oktober har omtrent 40.000 vært innom kampanjesiden.

- Det som er spesielt gøy, er at 90 prosent av de besøkende er helt nye. Det viser at vi virkelig har nådd ut til målgruppen – hyttefolk med hundeinteresse, sier Bohman.