Torsdag denne uken presenterte spillselskapet Unibet sin nye sponsoravtale med den norske sjakkstjernen, Magnus Carlsen. Carlsen skal være selskapets «globale ambassadør» de neste to årene. Nå foreligger også reklamefilmen som Unibet har produsert opp som en følge av samarbeidet.

Det er det nye, norske reklamebyrået Atyp som har laget filmen. 

- Vi er stolte og ydmyke over å bli valgt til denne oppgaven. Å lage en global reklamekampanje, med en idrettsutøver som 600 millioner sjakkspillere og fans over hele verden snur seg etter på gata, er jo en drømmeoppgave for et hvert byrå, sier byråleder i Atyp, Hågen Pettersen.

Den nye avtalen, som gjør at verdensmesteren de neste to årene skal være Unibets ansikt utad globalt, fikk raskt kritikk. Både generalsekretær i Actis, Pernille Huseby og Lotteritilsynet reagerte.

- Jeg ser at VG siterer Carlsen på at han vil følge norsk lov. I så fall forventer vi heller ikke å se ham på norske TV-skjermer, sa Henrik Nordal, avdelingsdirektør i Lotteritilsynet, til VG torsdag.

Hågen Pettersen sier at de som byrå ikke gjør noen galt. I Norge er det i dag forbudt å markedsføre pengespill med mindre du heter Norsk Tipping.

- Vi følger norsk lov. Dette var et internasjonalt oppdrag, sier Pettersen i Atyp.

Her kan du se den nye filmen som Atyp har laget for Unibet.

Kommersiell direktør i Kindred Group, Rhodri Darch, sier de er «veldig fornøyde med hvordan denne kampanjen har blitt».

- Vi tenker at den snakker for seg. Samarbeidet med Atyp har vært meget bra. Byrået forstod kjapt hva vi ønsket, og har tatt dette ut i en mektig hyllest av både sjakksporten og Magnus Carlsen. Det er en kampanje som virkelig underbygger at «Luck is no coincidence», og det håper vi faller i smak hos publikum slik det har gjort hos oss, sier Darch.

Avtalen mellom Unibet og Magnus Carlsen vil løpe over to år. Kampanjen som lanserer samarbeidet, handler om alt det harde arbeidet sjakkgeniet har lagt ned for å komme dit han er i dag.

- Unibet sier at Luck is no coincidence. Hvis det er én person som virkelig ikke kan stole på at flaks gjør jobben, så er det Magnus Carlsen. Skal du våge å håpe på litt flaks, så må du først ha lagt ned en solid mengde med hardt arbeid. Akkurat slik som Magnus Carlsen, sier AD i Atyp, Kristoffer Reppen.

Filmene ble spilt inn i Praha tidligere denne måneden. Det er Motion Blur som står for produksjon, med Espen Horn som sjefsprodusent og Nina Lorentzen som produsent. Regissør har vært Kavar Singh.

Den norske sjakkspilleren har lenge vært kritisk til det norske spillmonopolet og har i stedet ønsket seg en modell der Norsk Tippings monopol erstattes med en ordning der alle aktører må ha lisens.

Det er en modell som det i dag ikke er oppslutning for politisk og på Stortinget.

- Magnus Carlsen sender en krigserklæring til lederne i norsk idrett. Han er jo formelt ikke en del av norsk idrett, men han er en del av det norske idrettsbegrepet. Han føler seg motarbeidet og nå vil han gjerne vise akkurat hvor lite han bryr seg om alle de beslutningene som blir tatt av norske idrettsledere eller norske politikere, som holder på dette spillmonopolet som han er så veldig imot, sa NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt nylig til egen nettside.

På samme lag:

Kristoffer Reppen, Hågen Pettersen og Sigurd Solberg fra reklamebyrået Atyp er på samme lag som Magnus Carlsen når Unibet lander en ny sponsoravtale med den norske sjakkstjernen.