En rekke kjente merkevarer var til stede under «Kundeservicedagene 2020» på Scandic Fornebu onsdag kveld. Der ble Fjordkraft mobil kveldens største vinner. Fjordkraft ble nemlig kåret til best på kundeservice i kategorien «Telecom», samtidig som de stakk av med kveldens gjeveste pris «Årets beste på kundeservice», uavhengig av bransje.

- Vi er superfornøyd, og stolte og ydmyke, sier direktør for kundeservice i Fjordkraft, Irene Fauskanger, til Kampanje.

Fauskanger har tidligere vunnet flere priser som sjef for kundeservice i Chess, og da Kampanje snakket med henne tidligere i år sa hun at det handler om sette kunden i fokus og leve det man sier. 

Nå forteller Fauskanger om en kjempestemning hos Fjordkraft.

- Stemningen er helt fantastisk. Folk er kjempestolte og jeg er superstolt over teamet mitt, lederteamet og kunderådgivere, og selvfølgelig utrolig ydmyk med tanke på tilbakemeldingene fra kundene våre, sier Fauskanger.

Fauskanger sier det er de samme kunderådgiverne som jobber med både mobil- og strømkunder.

- Våre kunderådgivere skal kjenne på stoltheten, for vi som er ledere og støttepersoner vi gjør vår jobb. men det er rådgiverne som sitter i den dalige en-til-en samtalen, så de må få mye heder og ære.   

Best i Norge på kundeservice:

Kunderådgiverne i Fjordkraft. Foto: Frode Fjellstad.

- Målløs et lite øyeblikk
Fjordkraft mobil slo Talkmore og Telia i telekom-kategorien. I tillegg vant de æresprisen «Årets beste på kundeservice». Se alle vinnerne nederst i saken.

- Da vi fikk hovedprisen i går var jeg ganske målløs. Det var veldig veldig gøy. Også tror jeg de fikk se meg litt målløs et lite øyeblikk før jeg fikk tilbake fatningen, sier Fauskanger. 

Også administrerende direktør i Fjordkraft, Rolf Barmen, er strålende fornøyd med å bli tildelt de to prisene.

- Det viser at Fjordkraft gjennom mange år har arbeidet målrettet med kundeservice, det viser at vi tar kundene på alvor og det viser at vi, både gjennom våre kunderådgivere, men også gjennom vår ledelsesfilosofi, virkelig anerkjenner det faktum at kunden er vår arbeidsgiver, sier Barmen.

Mye bedre enn resten av bransjen
Det er Kantar som hvert år gjennomfører kundeundersøkelsen. Selskapet har spør 40.000 kunder og får 20.000 svar fra personer som har vært i kontakt med et selskap. Alle 20.000 har altså ikke vært i kontakt med alle de nominerte selskapene.

Seniorrådgiver i Kantar, Erlend Espedal, forteller til Kampanje at Fjordkraft mobil lå ni poeng foran andreplassen.

- Det er veldig mye. Så det er og en del av grunnen til at de vant årets beste på kunderservice. For vi ser også på hvor mye bedre er du enn resten av bransjen. Det Fjordkraft har vært flinke på, og de har bare holdt på i to år, er å ha flyttet kundeserviceopplevelsen fra strøm til telekom. Også hjelper det veldig godt å ha ledelse som kommer fra Chess, som tidligere har vunnet beste telekom og beste kunderservice, sier Espedal. 

Seniorrådgiveren forteller mer om bakgrunnen for hedersprisen «Årets beste på kundeservice».

- Beste kundeservice totalt er en vurderingen Kantar gjør når de ser helheten i hele Norges kundeservice-verden. Da ser vi hvem det er som markerer seg og det kan være på tvers av mange ting, vi ser blant annet på hva er forskjellen på førsteplassen og de som blir nummer to, sier Espedal.

Han røper at det i forsikringsbransjen var et ekstremt tett løp.

- De fire som var nominert der, de ligger et godt hestehodet foran alle andre i forsikringsbransjen. Det er og morsomt å se at If vant der for fjerde gang, legger han til.

Her ser du alle vinnerne:

Årets kundeservice 2019: Fjordkraft mobil

Telekom: Fjordkraft mobil

TV-signaler: Canal Digital

Reise: Apollo

Bredbånd: Ice

Bank: Sparebank 1 SR-Bank

Forsikring: If

Åpen klasse: Sector Alarm