INMA-arrengementet 8 Minutes er et årlig høydepunkt for mange digitale markedsførere. 35 bransjestemmer får nøyaktig åtte minutter til å inspirere, provosere og dele av sin kunnskap, og ingen gjorde en bedre jobb enn Anja Palmer Skagestad, konstituert markedssjef i VG, ifølge årets deltakere.

Hun er en soleklar vinner med 25 prosent av stemmene. Det hadde hun ikke trodd.

- Jeg er positivt overrasket og veldig glad og takknemlig, også er det litt gøy når jeg åpna hele innlegget med å si at det bare har vært hvite menn som pusher femti som har vunnet hvert eneste år, sier hun til Kampanje.

- Du trodde ikke du skulle vinne?

- Nei, det trodde jeg ikke. Det var veldig mange bra folk med mye erfaring som holder innlegg, så det hadde jeg ikke trodd, nei.

Hun har et par triks å dele for bransjekollegaer som ønsker å hevde seg på 8 Minutes eller andre scener.

- Jeg tror det er at du må skrive om noe du brenner for, og forberede seg godt. Også tenke litt på at folk har betalt for å være der, så det må være noe som underholder. Du må fortelle en historie.

Hennes appelll hadde tittelen «It IS personal, not strictly business» og handlet om hvor ineffektivt og gammeldags måten man jobber sammen som annonsør, mediebyrå og reklamebyrå er.

- Hva var inspirasjonen til foredraget?

- Jeg har skrevet en master om akkurat det tema, også hadde jeg en prat med Torstein Drogseth og tenkte at dette her kan jo jeg også være med på. Så da meldte jeg meg på for å snakke om noe jeg virkelig brenner for, hvordan man kan jobbe på tvers i bransjen.

Se foredraget hennes her: