Rett før det ble kjent at Sparebank 1 avsluttet sitt sponsorat av langrennslandslagene, tro dagligvarekonsernet Coop til med et utvidet skisponsorat. I avtalen som ble presentert i midten av november, kom det frem at Coop hadde gått inn på et større samarbeid med FIS om Ski-VM over de neste fem årene.

- Avtalen skal bidra til økt stolthet og medlemsnytte ved at våre 1,7 millioner medeiere skal få muligheten til å oppleve VM på nært hold. Vi vil også bruke samarbeidsavtalen til å fremme fysisk aktivitet og sunt kosthold gjennom en rekke kampanjer og aktiviteter frem mot 2025. Dette er en god avtale for våre medeiere, for den norske skisporten og for oss i Coop, sa Geir Inge Stokke, konsernsjef i Coop Norge i pressemeldingen.

Les også: Sparebank 1 kutter skisponsorat: - Nent var ikke et tema i diskusjonen

Bruker ti-talls millioner
Den nye avtalen starter med VM i Oberstdorf 2021 og inkluderer Ski-VM i 2023 i Planica og i 2025, som trolig blir i Trondheim. Etter det Kampanje nå kjenner til, skal Coop bruke rundt ti millioner kroner i året for de tre VM-arrangementene.

Kommunikasjonsdirektør i Coop, Bjørn Takle Friis, ønsker ikke å bekrefte  Kampanjes opplysninger, men sier følgende: 

- Det er en stor avtale for begge partere. Den er omfattende, sier Takle Friis.

Under ski-VM i 2025,0 som etter all sannsynlighet finner sted i Trondheim, går Coop inn som mesterskapets aller største sponsor. Det omfattende sponsoratet er et samarbeid mellom Coop Norge og Coop Midt-Norge.

- Vi har sagt hele tiden at ski er en av de viktigste arenaene for oss og det har vi også fått svar på fra medlemmene våre når vi har spurt dem. Det er ingen tvil om at våre medeiere er veldig glade i skisporten, sier Takle Friis.

Dermed må rivalen Norgesgruppen, som i dag sponser Norges Skiforbund, finne seg i at det blir enda mer Coop å se i forbindelse med norske langrennsløpere. 

Takle Friis i Coop sier til Kampanje at dialogen med Skiforbundet i dag er god. 

- Det er vann under broen i dag. Det som er morsomt for oss er å sponse langrenn også er det alltid artig å terge konkurrenten vår. Nå blir det Coop på norske løpere både i verdenscupen og under VM og skiforbundet er bare glade for at vi satser på langrenn, sier han. 

Les også: Coop rasende etter at Skiforbundet sa nei til sponsoravtale

Temperaturen mellom Norgesgruppen, Coop og skiforbundet var på kokepunktet i fjor vår da forhandlingen stod på som verrst.

- Jeg klarte rett og slett ikke se for meg å se at jeg skulle se langrenn på TV til vinteren der alle de norske hadde Coop-merke på skidressene, forklarer den mektige Torbjørn Johannson i Norgesgruppen til TV 2 den gang. 

Fra før har Coop samarbeidsavtaler med bl.a. Norges Friidrettsforbund, Norsk Toppfotball og Team Coop (sykkel).