Scandic Hotels har etter en omfattende nordisk byråkonkurranse valgt MK Norway som hovedleverandør av reklametjenester i hele Norden. MK Norway har siden 2017 utviklet strategier og konsepter for hotelloperatøren og i 2018 fikk reklamebyrået Scanids konto på nasjonalt nivå. 

Nå får MK ansvaret for reklametjenester i hele Norden.

- Vi er allerede kommet godt i gang og ser frem til det videre samarbeidet med MK. Vi valgte MK fordi de demonstrerte en sterk forståelse for vår merkevare, men enda viktigere, for våre gjester, sier markedssjef i Scandic Hotels Group, Anja Sadock, i en pressemelding.

Scandic forteller at det var ett byrå fra hvert land med i konkurransen.

- Det var en tøff konkurranse, men til slutt trakk MK det lengste strået fordi de viste en evne til å kommunisere på en måte som virkelig berører mennesker. Også er de en herlig gjeng å samarbeide med, legger Sadock til.

- Helt magisk
Byråleder og strateigsk rådgiver i MK, Einar Rustad Nilsen, sier byrået er både stolte og glade.

- Det er klart det er fantastisk. Det er ikke så ofte et norskt byrå, særlig et på vår størrelse, vinner en sånn internasjonal konkuranse. Så det var helt magisk, sier Rustad Nilsen til Kampanje.

MK blir konsernets overordnede strategiske samarbeidspartner på markedskommunikasjon i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Tyskland.

Tine Birkeland, markeds- og kommunikasjonsdirektør, i Scandic Norge, sier følgende til Kampanje om hvorfor MK vant:

- De leverte en helhetlig forståelse for våre utfordringer og muligheter, samt viste god forståelse for merkevaren og for våre gjester og kunder. I tillegg har de sterk kreativ kraft og evnen til å utfordre oss på riktige og viktige punkter. Vi ser virkelig frem til å få ut det nordiske potensialet gjennom MK.

Saken fortsetter etter bildet.

Fornøyd med MK:

Markeds- og kommunikasjonsdirektør i Scandic Norge, Tine Birkeland. - At vi har valgt et norsk reklamebyrå som skal jobbe for alle land er historisk, og ikke minst svært gledelig for Scandic Norge. Foto Scandic Hotels.

OMD erstatter Starcom
Samtidig som MK Norway er valgt som reklamebyrå er OMD valgt som mediebyrå. Scandic skriver at OMD skal «støtte hotellkjedens behov for en mer digital og helhetlig merkevarebygging på tvers av alle markeder».

- Jeg er svært glad for at vi har landet på to gode byråer som skal levere reklame- og medietjenester for hele Scandic på tvers av Norden. Det nye byråoppsettet vil gi oss en sterk, god og effektiv felles plattform for kommunikasjon- og markedsarbeidet i hele Norden. sier Birkeland.

Torstein Rafgård, administrerende direktør i OMD, ser frem til samarbeidet.

- Vi er stolte og glade for at OMD er valgt for dette spennende samarbeidet med Scandic, som er anerkjent som en av de mest inspirerende annonsørene på markedet. Vi har gjennom prosessen vært veldig imponert over deres kultur, deres strategiske tilnærming og klare og ambisiøse mål for de kommende årene. Vi ser virkelig frem til å få samarbeidet i gang om bare noen måneder, både på lokalt og nordisk nivå, sier Rafgård.

Scandic har jobbet med byrådet Starcom i Norge på mediesiden tidligere.

- Vi har hatt et veldig positivt og godt samarbeid med Starcom-teamet med Agnar Aldridge i spissen, men de nådde dessverre ikke helt opp i den nordiske byråkonkurransen, sier Birkeland.

- En god slump penger
Hotellkjeden endrer nå byroppsett i alle land for å «bedre utnytte potensialet innenfor markedskommunikasjon og reklame på tvers av alle markeder». Men hvor mye penger de tenker å bruke på markesføring ønsker ikke markes- og kommunikasjonsdirektøren å røpe.

- Konkret budsjett går vi ikke ut med, men det er en god slump med penger fordelt på alle land og markeder, sier Birkeland.

Scandic er den største hotelloperatøren i Norden med 280 hoteller og 18 000 ansatte i seks land.

Les også: MK-partnere selger seg ut - Media Bergen kjøper hele byrået