I fjor på denne tiden lanserte flyselskapet SAS den nye filmen «The Arrivals» som var en følelsesladet film som viser ankomst og gjensyn mellom ektefolk, kjærester, venner, foreldre og barn. Nå høster kampanjen internasjonal anerkjennelse etter å ha blitt sett av nesten 40 millioner brukere på Facebook.  Under «Effie Awards Europe»-prisutdelingen i Brussel vant kampanjen i hele tre kategorier: «Best demonstration of Integrated Effectiveness», «Small Budget» og «Travel & Tourism».

 - Kampanjen viser hvordan reiser påvirker oss og endrer synet vårt på verden i positiv retning. Et av stedene hvor vi viser disse følelsene og får de nye perspektivene aller mest, er i ankomsthallen. «The Arrivals» har blitt vist i både Skandinavia, Europa og USA, og har oppnådd den største kampanjepopulariteten som er målt for SAS siden We Are Travelers-universet ble lansert, sier Bård Nordhagen, markedssjef i SAS.

Nordhagen sier det er første gangen &Co og SAS får denne prisen etter at man i år søkte for første gang.

- Det er tøff konkurranse i kategorien med store, tunge anerkjente byråer, sier han.

- Det ble ikke gull?

- Nei, ikke denne gangen, men vi fikk tre priser og i travel-kategorien var det bare oss som fikk anerkjennelse, sier Nordhagen. 

Her kan du se alle vinnerne. 

- Kudos til SAS
SAS-kampanjen er laget i nært samarbeid med The North Alliance-byrået & Co som har stått bak både konseptet og slagordet: «Going places takes us places».

- Effektivitet er selvfølgelig alltid målet og da føles litt rart å få anerkjennelse for et case, som ikke kun sikter mot å selge mer, men også å selge dyrere. I en markedssituasjon hvor mange annonsører ofrer reell verdiutvikling og rentabilitet til fordel for kortvarig aktivering og salg, er det ekstra gledelig å motta denne formen for heder, sier Morten Fabricius, kundeansvarlig for SAS hos & Co i North Alliance.

Dette er den syvende filmen fra det nye reklameuniverset «We are travelers» fra SAS.

- Kudos til SAS for at de tør å gå hele veien sammen med oss, sier Fabricius.

Filmen ble spilt inn i løpet av fire dager i ankomsthallen på Københavns lufthavn, fra tre spesialbygde tårn. Disse gjorde det ifølge SAS mulig å fange opp akkurat de riktige sekundene som formidler den helt spesielle ankomstfølelsen.

«Effie Awards» er en internasjonal pris som hedrer de mest effektive markedsføringskampanjene og har vært delt ut siden 1996. Prisene deles ut til kampanjer som har oppnådd suksess via målbar, effektiv kommunikasjon i to eller flere europeiske markeder. 

Bak prisen står den europeiske organisasjonen EACA (European Association of Communications Agencies), og alle bidrag som sendes inn til Effie Awards, blir grundig bedømt av et internasjonalt dommerpanel bestående av ledende fagfolk.  

Effie Awards Europe ble i år delt ut for 23. gang.