I august inviterte SAS ungdom til Tokyo i en ny OL-kampanje. Tre skandinaviske ungdomsidrettslag skulle velges, innen friidrett, basket og karate. Nå er IL Tyrving, fra Bærum, valgt ut til å representere friidrett, OL-lekenes eldste gren.

I november reiser laget fra Bærum på «OL-utveksling» til Tokyo  Der vil de møte med et lokalt friidrettslag, forut for sommer-OL i Toyko 2020.

Lea Trong-Johansen, i IL Tyrving, syntes det er veldig gøy at de ble valgt. 

- Vi har tenkt på det så lenge, men ikke turt å tro på at det kommer til å skje. Jeg kan ikke si så mye annet enn at det er litt som en drøm som kommer til virkelighet selv om det høres litt ut som en klisje, sier Trong-Johansen til Kampanje.

- Hvorfor tror du SAS valgte dere?

- Det er litt vanskelig å si, men jeg tror egentlig at vi hadde en video der samholdet i gruppa skinte veldig gjennom. Det var genuint. Jeg tror de ble kjent med oss og det tror jeg var fint, sier Trong-Johansen.

- Et lag å heie på
Markedssjef og kampanjeansvarlig i SAS, Bård Nordhagen, sier de har fått «utrolig fine tilbakemeldinger fra idrettslag i hele Skandinavia, som alle har vist et enormt engasjement». 

Nordhagen sier IL Tyrving ble valgt basert på en helhetsvurdering. 

- Sportslige prestasjoner og ambisjonsnivå har vært sentrale, sammen med motivasjonen til å delta. Laget kan ikke bare vise til gode sportsresultater, god opptreden og store ambisjoner. Spillerne viser stor idrettsglede og har gitt oss innblikk i et flott sosialt fellesskap. Det her er et lag som vi både heier på og vil lære å kjenne bedre, sier Nordhagen.

Her kan du se IL Tyrving sin søknadsvideo. Saken fortsetter etter filmen.

- Bli kjent med japansk kultur
Bærumslaget skal tilbringe en ukes tid med et lokalt friidrettslag. SAS skriver at de japanske vertslagene er fremgangsrike talenter innenfor sine idrettsgrener.

Lea Trong-Johansen sier de har diskutert hva de gleder seg mest til med å reise. 

- Jeg tror det som gjør det her veldig unikt er at vi skal møte andre ungdommer som driver med det samme som oss og har det til felles at vi liker å drive med friidrett. Og vi skal bli kjent med tokyos og japansk kultur, og deres fridiretsskultur fra innsiden. Det tror jeg er en mulighet som ikke dukker opp så ofte, sier Trong-Johansen. 

Blid gjeng: Olympiatoppens fagsjef for prestasjon Else-Marthe Sørlie Lybekk og salgsdirektøren til SAS Thomas Reinsborg var tilstede for overrekkelsen av billettene. Foto: SAS/Rune Kongsro.