Petter Stordalen ble tidligere i dag presentert som ny eier av Vinggruppen. Stordalens selskap Strawberry kjøper opp Vinggruppen sammen med oppkjøpsfondene Altor og britiske TDR Capital, hvor Strawberry Group og Altor kjøper 40 prosent hver og TDR Capital kjøpe de resterende 20 prosentene.

Hotellkongen mener selskapet er i verdensklasse med merkevarene Ving, Spies og Tjäreborg.

- Merkevaren er nettopp det man kjøper her. Ving er nummer én markedsleder i Sverige, nummer én i Norge, nummer én i Danmark. Dette er et world class company, som vi ønsker å være med å videreutvikle, sier Stordalen til Kampanje.

Stordalen går dermed langt i å frede merkevaren i overskuelig fremtid.

- Selskapet har vært årsaken til at Thomas Cook i det hele tatt kunne drive videre. Ving har løpende overført til Thomas Cook-konsernet. Ving var juvelen i hele Thomas Cook, legger han til.

- Jeg tenkte glem det
På spørsmål om han vurderer å gjøre noen endringer i Ving, svarer Stordalen følgende:

- Hvis du har en Volvo XC90 som går som et tog, som alltid har tjent penger, som har fantastisk kultur, ansatte med erfaring og passion og som er supermotiverte, jeg har aldri, bortsett fra Choice, opplevd makan til ansatte. Det er en stolthet og et driv, jeg tenkte: glem det. Det er ansatte som er den viktigste verdien i et hvert selskap og her har du verdensklasse på de ansatte, sier Stordalen entusiastisk.

- Verdens mest bærekraftige selskap
Med et stadig større krav om bærekraft på agendaen spurte vi Stordalen om Ving og charterturisme kan bli bærekraftig. Stordalen mener selskapet allerede er det, og går enda lengre i sin beskrivelse av reiselivsoperatøren.

- Ving er verdens mest bærekraftige selskap i dag, klimakompenserer for hele reisen fra a til å. Det er unikt og vi skal fortsette det arbeidet. Jeg tror vi i fremtiden også vil se fly som får et annet type brennstoff, biofuel, der tror jeg det vil skje masse på få år som gjør alt mer bærekraftig og miljøvennlig, også fly, sier Stordalen.

Stordalen har selv fått kritikk for sine hyppige reiser med eget fly, samtidig som han tar til orde for et mer bærekraftig næringsliv.

- Tidenes lukushotell
Stordalen forteller at første gang han var på et Ving-hotell, var i 1982.

- Da var jeg 19 år og endte opp på det jeg mente var tidenes luksushotell, Hotell 33 på Mallorca, utenfor Magaluf. Det var kanskje Europas kuleste hotell, sier Stordalen.

Han forteller at livet har forandret seg og at han nå stort sett ferierer på hytta, men at han var på Ving-hotell da barna hans var små.

- Jeg har vært heldig og gått gjennom hotellprogrammet til Ving og det er helt fantastisk. Det er unike produkter, noe du bare får når du har operert i 20-30 år. Det er dette som har skapt historiene om Ving som folk vokser opp med, underholdning, barne og ungdomsklubber. Dette er stedet hvor foreldrene også får ferie. De har alt, sier Stordalen.

- Ving er en Ferrari i reiselivsbransjen når det gjelder å arrangere reiselivsturer, avslutter Stordalen.