Stordalens selskap Strawberry kjøper opp Vinggruppen sammen med oppkjøpsfondene Altor og britiske TDR Capital. Dette omfatter totalt 2.300 ansatte i Ving, Spies, Tjäreborg og Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Stordalen ble presentert som ny eier onsdag på Vings hovedkontor i Stockholm til stor jubel. Han vil ikke si akkurat hvor mye han har gått ut med for å sikre avtalen, men sier at de nye eierne kommer til å stille omtrent 6 milliarder svenske kroner i likviditet og garantier.

Med hjerte og hjerne
Strawberry Group og Altor kjøper 40 prosent hver av selskapet, og TDR Capital kjøpe de resterende 20 prosentene.

- I dag må dere leve med min svorsk. Den er definitivt ikke så bra som Skavlans, men den får jobben gjort, sa en svært energisk Stordalen.

Han sa videre at avtalen er spesiell for ham.

- Jeg har hatt mye hjerte og har fått med noen partnere som har mye hjerne, så det er en perfekt kombo.

- Ving gjorde alt rett
Han kom samtidig med krass kritikk av tidligere eier Thomas Cook.

- Ving har alltid gått bra, alltid vært et solid selskap. Men noen over der, de tok ut alle pengene hele tiden. De drenerte Ving for alt det Ving var. Selskapet ble tømt for milliarder. Ving gjorde all rett, Thomas Cook gjorde alt feil, sa Stordalen.

Konsernsjef Magnus Wikener i Vinggruppen i Norden ønsker de nye eierne velkommen.

- Deres store bransjekompetanse og finansielle styrke gir oss den langsiktige stabiliteten vi trenger, i tillegg helt nye muligheter for å utvikle utvalget for kundene våre framover, sier han i en pressemelding.

(©NTB)