Strategisk kundeansvarlig i Aller, Martin Wenstad Janssen får utmerkelsen på Mediekonferansens første dag på Norefjell. Han var også på shortlist i fjor, og i år var det ingen bedre.

- Jeg er overveldet og ekstemt glad. Jeg var nominert i fjor, og det var overraskende. I år skal jeg innrømme at det var en målsetning, sier han til Kampanje.

- Og ingenting føles bedre enn å nå et så hårete mål, legger han til.

Han forteller at han det siste året har fått lov til å jobbe mer langsiktig med kundene sine.

- Er det én ting jeg har lært det siste året, så er det å være mer raus internt mot kollegaer, det gjør at man har det ryggraden alltid, og gir bedre premisser for å levere til byråer og annonsører, sier Janssen.

Juryen beskriver vinneren slik:

«Årets vinner brenner for faget, bransjen og ikke minst kundene. Personen er engasjert og dyktig selger, som evner å se de store linjene, tenke langsiktig og tør å utfordre enhver mottatt brief. Veloverveid innsikt og dokumentasjon inngår alltid i tilbudet og man kan alltid forvente innovative løsninger. Vedkommende beskrives av mange som empatisk relasjonsbygger som bygger tillit og ønsker dyptgående forståelse omkring kundenes utfordringer og KPIer».

Finalen bestod, foruten Janssen, av Christel Schulz i Capa Kinoreklame og Hanne Hafstad i JCDecaux.

I fjor var det strategisk kundesjef i Schibsted, Ellen Cabrinetti Meum, som fikk prisen.

Ifølge statuttene skal prisen for årets medieselger tildeles en kandidat som «tydelig skiller seg ut hva gjelder faglig kompetanse, evne til å sette seg inn i kundenes marked, finne løsninger som skaper verdi og evner å styre salgsprosessen fra ide til rapportering.»

Les mer: Én av disse er Norges beste medieselger: - Jeg måtte vise det til en kollega, for jeg trodde ikke helt på hva som sto der

Se utdelingen her: