For andre året på rad skal Mediaforum i samarbeid med Mediebyråforeningen og Kampanje dele ut prisen «Norges Beste Medieselger». Prisen ønsker å løfte frem de medieselgerne som virkelig gjør en forskjell i arbeidet med mediebyråene og annonsørene.

Årets finalister er: 

  • Christel Schulz, KAM Nasjonalt i Capa Kinoreklame
  • Hanne Hafstad, Senior Account Manager i JCDecaux
  • Martin Wenstad Janssen, Strategisk konsernkundeansvarlig i Aller Media

- Ble veldig overrasket
Christel Schulz i Capa syntes det er veldig gøy med finaleplass.

- Det var veldig overraskende og utrolig hyggelig. Jeg er kjempetakknemlig for det er en fantastisk gjeng med medieselgere rundt omkring, så jeg ble veldig overrasket og satt ut da jeg fikk vite det i går, sier Schulz til Kampanje.

Schulz forteller at hun måtte gå ut av et seminar hun var på, i regi av Mindshare, da hun mottok beskjeden på mail.

- Jeg måtte vise det til en kollega, for jeg trodde ikke helt på hva som sto der. Så jeg måtte forlate seminaret for å kontrollere engerinivået mitt. Jeg klarte ikke å konsentrere meg like bra etterpå da seminaret fortsatte, forteller Schulz og ler.

- Utrolig smigrende
Hanne Hafstad i JCDecaux syntes nominasjonen var en veldig hyggelig nyhet. 

- Det er jo utrolig smigrende, man blir jo først overrasket, men selvfølgelig veldig veldig glad, sier Hafstad til Kampanje.

- Det her er teamwork, så det er ikke meg alene som står bak dette. Jeg tror det handler om å være flink til å lytte, yte god service, være sulten på å lære nytt og inspirere med nyheter og muligheter, og selvfølgelig å bygge tette relasjoner til byråkunder, svarer Hafstad på spørsmål om hva som er «trikset».

- Har et mediehus i ryggen
Martin Wenstad Janssen i Aller Media, sier det er klart det er veldig gøy å være i finalen.

- Man blir utrolig stolt når man blir løftet frem på den måten, i et større forum som Mediaforum, sier Janssen til Kampanje.

Janssen tror det handler om å både jobbe og tenke langsiktig i samarbeid med kunder og byråer. 

- Også har jeg kunder og byråer som er gode på å utfordre meg. De ønsker også å bli utfordret tilbake, slik at jeg får satt meg inn i kundens business og gjør at jeg klarer å holde meg oppdatert på faget som endrer seg hele tiden. Det gir meg et godt utgangspunkt for at det er god kvalitet i det jeg leverer fra meg. Man må også huske på at jeg har et mediehus i ryggen som har spilt meg god hele veien. Det er en bidragsytende faktor, sier Janssen.

Saken fortsetter etter bildet.

Vant i fjor: Strategisk kundesjef i Schibsted, Ellen Cabrinetti Meum, fikk prisen i 2018.

Les også: Her er Norges beste medieselger: - Jeg er helt i sjokk

- De evner å se det store bildet
Juryleder Masha Scekic i PHD, sier juryen er svært fornøyd med de tre finalistene. 

- Alle representerer kompetanse og verdier vi i juryen mener «Norges Beste Medieselger» bør inneha, sier Scekic.

- Fellesnevneren for finalistene er at de evner å se det store bildet og samtidig utviser stor forståelse for kundens utfordringer og kategorien de opererer i. De utfordrer bruken av egen kanal i mediemiksen, og er flinke til å drive kanalen de representerer i positiv retning, sier jurylederen og legger til:

- Det er også viktig å nevne at alle tre beskrives som svært behagelige og omgjengelige personer.

Prisen vil deles ut under Mediekonferansen på Norefjell torsdag 24. oktober.

Disse sitter i årets jury:

Masha Scekic, PHD – juryleder
Andre Thorsen, Futatsu
Aurora Emilie Seierstad, IUM
Anette Kunst Wergeland, Mediacom
Fredrik Mowinkel, Mood Communication
Gino Ismail, OMD
Hilde Veiteberg Landsgård, Carat
Ida Bryhni, InSight
Janne Mundal, Wavemaker
Jonny Svarliaunet, Mindshare
Karoline Næss, Vizeum
Lene Kaasa, Zenith
Sindre Myhre, Starcom
Trine Hviding, RED Media