En av bransjens store nestorer fikk i kveld en velfortjent hederspris på Mediaforums Mediekonferanse etter å ha vært en del av norsk reklame- og markedsføringsbransje i over 25 år. Først i Freia, deretter i reklamebyråene Leo Burnett og Kitchen, før han meldte overgang til Mediacom. Der har han vært strategidirektør de siste åtte årene.

- Tusen takk til juryen først og fremst. Jeg brenner faktisk for disse tingene, sa Sten Bråthen fra scenen.

Han satte tydelig pris på anerkjennelsen.

- Jeg er veldig stolt. Det er sikkert mange i salen som tenker; hvorfor faen vinner han, hvorfor vinner ikke jeg? Men kanskje er det dere som vinner neste gang, sa Bråthen.

Han fortsatte med å fortelle at han tror på markedsføringsfaget og brukte anledningen til å løfte opp sine kollegaer i bransjen.

- Vi vet masse om hva som funker, hva som funker bra, hva som funker dårlig. Vi kan masse, sa han.

Les mer om kveldens vinnere: Her er årets vinnere av Mediaforums mediepriser: - En deilig følelse

«Årets hedersprisvinner er en faglig sterk person innen alle deler av faget - og en toneangivende kapasitet», heter det i juryens begrunnelse.

«Vedkommende har en tydelig stemme som debattant og skribent i mange fora og sammenhenger. Skriver i Kampanje, legger «hodet på blokka» - fast foreleser i alle de ulike bransjeorganisasjonene. Det være seg Anfo, Mediebyråforeningen, Markedsføringsforeningen. Og vi kjenner ham her i Mediaforum for sitt sterke engasjement for Medieprisen», sier juryen.

Juryen har bestått av jurygeneral Tonje Gjerstad, Anne-Signe Fagereng fra Visit Oslo, Betina Sibbern fra Capa, Karin Thune-Larsen foran Discovery, Nils Petter Strømmen fra Kantar, og fjorårets hedersprisvinner Pål Fure.