DNB henter inn markedssjefen til Alpinforbundet som ny partneransvarlig i banken. Dermed legger Christopher Frankum skiene på hylla og blir en del av bankens sponsor-team.

- Vi er veldig glade for at Christopher Frankum har lagt skiene på hylla – i alle fall i arbeidstiden– for å bli med oss i banken. Vi har møtt Frankum på andre siden av bordet flere ganger, så vi kjenner godt til hans kommersielle teft og gjennomføringskraft. I tillegg er han en tøff forhandler. Det skal komme kundene våre til gode fremover, sier markedsdirektør Aina Lemoen Lunde.

Hun sier videre at ansettelsen skjer i sammenheng med at DNB endrer sponsstrategien. Nå vil banken gå i retning av mer partnerskap som liggere tettere opp mot forretningen til banken.

- Vi legger listen enda litt høyere på hva vi forventer av et sponsorat eller partnerskap, og prioriterer dette på lik linje med andre kanaler og virkemidler. Hva er målet og hvordan kommer vi oss dit mest effektivt. Noen ganger er svaret partnerskap, andre ganger er et annet virkemiddel bedre også på områder som tradisjonelt kan ha vært løst med sponsorater, sier Lemoen Lunde.

Samtidig innfører banken vurderingskriterier og effektmålinger for sponsorater og partnerskap, tilsvarende hva som har vært benyttet i den øvrige marketingmiksen.

- Det innebærer blant annet at et partnerskap må kunne svare opp konkret på mål innen kundeverdi, verdioverført assosiasjonssmitte, kommunikasjonsdistribusjon eller markedstilgang, og deretter måles opp mot alternativkostnader – før man eventuelt inngår et samarbeid. Dette er med på å gi robuste samarbeid, som gir målbare resultater, sier hun.

Når banken nå henter inn Christopher Frankum fra stillingen som markedssjef i  Alpintforbundet i Norges Skiforbund er det en kjenning. Banken har lenge vært en av alpinlandslagets største sponsorer.

- Jeg har jobbet tett med DNB gjennom min forrige jobb, og jeg gleder meg til å jobbe med en så sterk merkevare, og det som trolig er Norges beste markedsavdeling, sier han.