Europas største e-handelsplattform for klær og mote målt i nett-trafikk, slipper i dag sin nye reklamekampanje «Free to be», for å ta opp kampen ytterligere med de store klesgigantene og etablerte kjedene som H&M og Zara.  

- Vi tror på en verden der alle er frie til å være seg selv, uavhengig av størrelse, alder, kjønn eller bakgrunn. Zalando ønsker å bli «startpunktet for mote» og ha noe å tilby enhver stil fracasual til street, basis til premium – dette vil la kundene våre få uttrykke sin egen stil sammenmed oss, sier David Hejgaard, kommersiell sjef på Zalando i Norden, i en pressemelding.

Frem til i dag har Zalando–reklamene vært preget av feelgood og slagordet «never out of fashion», men nå byttes dette ut med «Free to be» som skal løftes frem.  

Les også: Feelgood skal lokke kleskunder til netthandel

- Med vår free to be-posisjon tar vi merkevaren til neste nivå, noe som vil sette rammen for alle våre fremtidige markedsføringsaktiviteter. Vår visjon er å gjøre mote tilgjengelig for alle, og bygge et merke som engasjerer, representerer og underholder millioner av kunder over hele Europa, sier Hejgaard.

«Free» og «Freedom» er ikke noe nytt i reklameåret 2019. Kommunikasjons-konsept har vist seg frem i flere ulike sammenhenger på det norske markedet i år. Telia var først ute med sin «Freedom»-kampanje før konkurrenten fulgte opp med mer «Frihet» kort tid etter. Nå følger også Zalando opp med frihet i forhold til både kroppsbevissthet og egenart.

- Blir dette unikt nok? 

- Vi har gjort omfattende kundeundersøkelser for virkelig å forstå hva dagens kunder naturlig blir tiltrukket av når det kommer til mote og personlig stil. Da stod det raskt klart for oss at alt vi gjør med merkevaren vår må støtte visjonen om at Zalando har noe å tilby til alle, uavhengig av kroppstype, størrelse, alder eller kjønn. Etter å ha evaluert tilbakemeldinger fra kunder, kom vi til den konklusjonen at «free to be” er det som gir best lyd hos kundene våre, og som samtidig støtter vår overordnede forretningsstrategi, sier han.

Zalando, ble grunnlagt i Berlin i 2008, og har i dag mer enn 28 millioner kunder i 17 markeder verden over. Netthandelen anslår selv at de sitter med en markedsandel på fem prosent i et motemarked på 450 milliarder euro og der kun 15 prosent av markedet er digitalt. 

Les også: Telia setter kryss over datapakker – lanserer X med fri surf og stream

Tv-reklamen vil vises på Discovery og Nent-gruppen fra og med søndag, men allerede her kan du se den nye filmen.

Grey står bak
Kampanje er utviklet i samarbeid med det kreative, London-baserte byrået Grey, og forteller historien om «de som velger å være den de er og kle seg slik de vil, uten å bli dømt for det.»

- Kampanjen inkluderer et mangfold av personer når det gjelder kroppstype, å bryte med stereotyper eller trosse tradisjonelle kjønnsroller. Disse menneskene er ikke redde for å vise verden hvem de egentlig er og de uttrykker identiteten sin gjennom mote. Denne friheten ønsker vi at alle våre kunder skal føle. Når du er fri til å kle deg slik du vil og være den du vil, kan ingenting holde deg tilbake, fortsetter Hejgaard.

Den nye reklamefilmen begynner med modellen Alice Hurel, som lider av hårsykdommen alopecia, idet hun river opp en Zalando-eske. Deretter treffer seerne på tenårings-ballettdanseren Leroy Mokgatle som danser gjennom Lisboas gater, den formfulle modellen Felicity Hayward som trer ut av en utendørsreklame, supermodellen og aktivisten Adwoa Aboah og Rain Dove som utfordrer kjønnsnormer

I tillegg til TV-reklamen kommer kampanjen også til og vises på utendørsreklamer, i Zalandos egne kanaler og på sosiale medier som TikTok, Twitch, YouTube og Instagram.

- Å utgjøre en kulturell forskjell og utfordre stereotyper er en del av Grey Londons DNA, så vi kunne ikke vært mer stolte av vår første kampanje med Zalando. Talentene vi bruker for å bringe free to be til live, viser akkurat hvor ambisiøs Zalando er og hvor glade vi er for å være en del av teamet deres, sier Anna Pańczyk som til daglig er administrerende direktør i Grey London.