Orkla-eide Pierre Robert er for de alle fleste en merkevare man forbinder med dagligvarebutikken, og fortsatt selges mer enn 90 prosent av sokkene og undertøyet over disk. Men også Pierre Robert må satse på netthandel, og nå inngår Orkla for første gang et samarbeid med den europeiske netthandelsgiganten Zalando.

- Vi har inngått et partnersamarbeid med Zalando. Det vil si at vi selger produktene våre på deres markedsplass, og at Zalando tar seg av betaling, leveranse og så videre. I en partnerskapsmodell har man en mer aktiv rolle enn om man er leverandør. Vi ser på dette som en test og skal bruke tiden fremover på å lære så mye som mulig, sier Alice de Lange Bergmann, som er Key Account Manager for New Business i Pierre Robert Group.

Det er Pierre Roberts Jenny Skavlan-kolleksjon som rulles ut for salg i Sverige og Finland. Planen er å ekspandere etter hvert.

- Pierre Robert har et fundament i dagligvare. Det er der vi har vokst oss store og gjort suksess, men vi ser også at det er viktig å vokse der forbrukeren er, og da kommer mye av veksten gjennom netthandel, sier direktør for netthandel i Pierre Robert Group, Gunhild Enger.

Les også: Orkla selger mer mat og snacks, men noen produkter sliter i butikkhylla

I tillegg til egen nettbutikk og partnerskapet med Zalando, selges merket også gjennom nettbutikken Villoid.

- Partnerskapet med Zalando er en pilot, og løsningen som vi benytter distribuerer kun til Sverige og Finland. Vi håper de utvider sin løsning til også å gjelde Norge, sier Enger.

Foreløpig er det også bare deler av Jenny Skavlan-kolleksjonen som er gjort tilgjengelig i nettbutikken.

- Hvis dette fungerer, er det absolutt interessant å distribuere en større del av sortimentet, men man selger veldig ulikt på nett og i dagligvare. I dagligvarebutikken selger man mye strømpebukser og sokker, mens man på nett selger flere større plagg, som ull og sportsull, og denne kolleksjonen har både gensere, bukser og kjoler.

- Jenny Skavlan er kanskje ikke like kjent i Sverige og Finland. Det betyr at kolleksjonen må selge seg selv?

- Det er helt riktig. Det gjør at vi må aktivt selge sortimentet godt gjennom markedsplassen. Vi tester ut ulike tiltak og det dreier seg om å få produktene opp i rankingen til Zalando. Det vi ønsker å få nå, er erfaring på hvordan det er å selge på en sånn markedsplass. Det er en egen måte å drive business på.

Ifølge tall fra Virke falt omsetningen i klesbransjen med nesten tre prosent i 2018, og for første gang på lang tid var det også nedgang i antall butikker. Det skyldes blant annet vekst i netthandelen.

Gunhild Enger tror imidlertid aldri at netthandel vil bli større enn dagligvarehandelen for Pierre Robert Group.

- Nei. De skal fungere godt side om side. Vår primærkanal er fremdeles dagligvare, men vi skal ha tilleggsvekst gjennom andre kanaler.