I forrige uke ble det kjent at det nye mobilselskapet Nortel skal gi Telenor og Telia konkurranse på bedriftsmarkedet ved å blant annet tilby det de kaller «en grenseløs databruk med lav fastpris».

- Datapakke-jungelen er ugjennomtrengelig, skaper byråkrati og fører til ekstrakostnader for norske bedrifter. Vi revolusjonerer markedet og tilbyr grenseløs databruk til én fast pris, og den er lavere enn prisen på Telenor og Telia sine større datapakker i dagens bedriftsmarked, sa administrerende direktør Christian Pritchard i Nortel i en melding da selskapet ble lansert.

Lanseringskampanjen gikk på lufta i morgentimene i dag blant annet på Flytoget, men etter lunsj i dag stupte Nortel sammen med reklamebyrået Elle Melle inn i nyhetsbildet og den store konkursen til reiselivsoperatøren Thomas Cook. Thomas Cook-konkursen er i dag blitt behørig omtalt i en rekke medier ettersom hele 9.000 nordmenn står i fare for å bli berørt av konkursen.  

Til Kampanje sier Sara Strand i Nortels reklamebyrå, Elle Melle, følgende:

- Nortel er en utfordrer i telemarkedet og da kan vi ikke bruke lang tid på snu oss rundt. Det gjelder også med tanke på annonsering, sier Strand.

- Ja, for det er tydelig hva dere sikter til med annonsen?

- Det er jo det. Men når flyselskapet svikter, så skal ikke teleselskapet gjøre det. Det kjipt nok for dem som er i denne situasjonen om de ikke skal stå uten data også.

Her kan du se annonsen som begynte å gå i ettermiddag på Nortels Facebook-side. 

100 prosent Ålesund-satsing
Lanseringskampanjen til Nortel gikk på lufta i dag og tanken med kampanjen er å takke alle de som har en grenseløs arbeidshverdag.

- Den begynte å rulle i dag og sikter seg mot alle de som har en grenseløs hverdag enten det er bakeren som har bakt flere hundre brød mens resten av Norge sover, eller sjåføren i brøytebilen som sørger for at veien hjem er litt tryggere. Vi vet at de har viktigere ting å tenke på enn tomme datapakker, sier Strand.  

Hun er tekstforfatter og rådgiver i sosiale medier i åesundsbyrået Elle Melle som har stått bak lanseringskampanjen til teleselskapet som også har hovedkontor i Ålesund. Pritchard, mobilgründeren, er også selv ålesunder.

- Vi mener bedriftsmarkedet i mobilsektoren er stillestående og traust. Det vil vi gjøre noe med. Vi ønsker å bringe innovasjon og konkurranse inn i dette markedet hvor Telenor og Telia til sammen har en markedsandel på rundt 94 prosent, sier Pritchard i en melding til Kampanje om den nye kampanjen.

Her kan du se lanseringsfilmen til Nortel som gikk på lufta i dag. 

- Må treffe kundene der de er
Rundt 9.000 norske kunder er på ferie med Ving i skrivende stund. De aller fleste av dem skulle fly hjem med selskapets egne fly, og venter nå på beskjed om hva de skal gjøre.Ving opplyser på sine nettsider i ettermiddag at de jobber med å informere de reisende: Nå forsøker Nortel å glatte over utfordringene ved å være strandfast.

- Er det dette man kaller geriljamarkedsføring?

- Ja, det kan du godt si. Det er en litt annen måte å gjøre det på og det handler om å skille seg fra de to veldig godt etablerte selskapene. Vi må treffe kundene der de er og snakke på en måte som appellerer til dem. Da må vi også vise litt personlighet og kan ikke ha så formell tone.

- Er det ikke fare for at dere fremstår litt lite konsistente og at dere bryter med selve lanseringsfilmen når dere kaster dere rundt på denne måten?

- Nei, vi mener at det ikke er noe problem at disse kjører samtidig. Begge handler om grenseløs data og hvordan det gjør hverdagen enklere. Samtidig er stemmen den samme, selv om tonen nødvendigvis er noe endret, sier hun,

- Treffer dere de som er rammet av konkurrensen og sitter strandet i Syden?

- Vi jobber med Racer på targeting og de kommer til å jobbe så godt de kan med å treffe dem som er rammet.

- Dere frykter ikke kritikk om at dere skor dere på andre ulykke her?

- Nei, vi tenker at de heller skal få hjelp. Det er kjempekjipt for dem som er rammet, men enda kjipere dersom de går tomme for data.