Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett var i mai måned på turné med foredraget kalt «The Princess and the Shaman». Foredraget ble holdt i flere norske byer og Edderkoppen scene i Oslo markedsførte blant annet arrangementet som en «reise i livets mysterier og hvordan komme i dypere kontakt med din indre kraft.».

Turneen fikk massiv medieomtale og Märtha Louise ble kritisert for å bruke prinsesse-tittelen i en kommersiell sammenheng. 

Nå skal Märtha Louise droppe prinsesse-tittelen til kommersiell virksomhet. VG var først ute med å omtale et innlegg publisert på Märtha Louises egen Instagram-konto.

 - Det har vært mange diskusjoner om min bruk av tittel i kommersiell sammenheng i det siste. Det at jeg brukte Prinsesse i tittelen på min turné, har jeg sagt tidligere at jeg er veldig lei meg for, og det står jeg fortsatt ved.

Slik startet Märtha Louise innlegget før hun kalte tittelen et feiltrinn.

 - Det var et feiltrinn og jeg skjønner at det provoserer når prinsessetittelen blir brukt på denne måten.

Fikk kritikk

Dosent på Høyskolen Kristiania, Trond Blindheim, var en av dem som kritiserte turnénavnet. I et innlegg publisert på Kampanje skrev Blindheim at prinsessen bør opptre som en «verdig prinsesse».

- Er Märtha Louise en fare for kongehusets omdømme når hun bruker prinsessetittelen i forbindelse med markedsføring av sin kommersielle virksomhet om sjamanisme, synskhet og healing. Jeg mener det, og det er fordi tittelen hennes er konstitusjonell og dermed uløselig knyttet til kongehuset som hun utfører offisielle oppdrag for, skrev Blindheim.

Blindheim sier i dag til Kampanje at han syntes Märtha Louise nå har tatt en klok beslutning.

- Hva hun gjør ellers er jo helt opp til henne. At hun er opptatt av new age og den bevegelsen, og det alternative, det er jo helt greit for meg og jeg tror det er helt greit for alle. Det er mer hvorfor må du knytte dette opp mot at du er kongsdatter.

Märtha Louise skrev at hun i samarbeid med sin familie har funnet ut at de vil gjøre noen endringer.

 - Vi har derfor i fellesskap kommet fram til at jeg bruker tittelen prinsesse når jeg representerer Kongehuset, gjør mine offisielle oppdrag i inn og utland og i private sammenhenger. Jeg skal fra nå av ikke bruke min prinsessetittel i kommersiell sammenheng, skrev Märtha Louise.

- En god løsning
Blindheim tror kongefamilien har snakket med prinsessen.

- Det betyr egentlig at kongefamilien, kanskje også faren og broren har snakket med henne. Kronprinsen sa jo på tv at han hadde merket seg prinsessetittelen i markedsføring og at de skulle snakke om det, sier Blindheim.

I kommersielle sammenhenger vil prinsessen fremover kun bruke Märtha Louise.

 - Dette opplever jeg som en god løsning der det blir et tydelig skille mellom min næringsvirksomhet og min rolle som representant for Kongehuset og at jeg dermed har skapt rom for større frihet i min næringsvirksomhet, skrev Märtha Louise.

Her kan du se innlegget til prinsesse Märtha Louise slik det ble lagt ut på Instagram.  

Se dette innlegget på Instagram

Det har vært mange diskusjoner om min bruk av tittel i kommersiell sammenheng i det siste. Det at jeg brukte Prinsesse i tittelen på min turné, har jeg sagt tidligere at jeg er veldig lei meg for, og det står jeg fortsatt ved. Det var et feiltrinn og jeg skjønner at det provoserer når prinsessetittelen blir brukt på denne måten. Diskusjonene er noe jeg har tatt seriøst, og i samarbeid med min familie har vi funnet ut at det er best at vi gjør noen endringer. Vi har derfor i fellesskap kommet fram til at jeg bruker tittelen prinsesse når jeg representerer Kongehuset, gjør mine offisielle oppdrag i inn og utland og i private sammenhenger. Jeg skal fra nå av ikke bruke min prinsessetittel i kommersiell sammenheng. Det vil si at jeg i alle kommersielle sammenhenger, bruker kun Märtha Louise. Dette opplever jeg som en god løsning der det blir et tydelig skille mellom min næringsvirksomhet og min rolle som representant for Kongehuset og at jeg dermed har skapt rom for større frihet i min næringsvirksomhet. #livsendringer #livet @martha.louise.intuitive

Et innlegg delt av Princess Märtha Louise (@princessmarthalouise)